Egy brit bébiszitter, Louise Woodward a 90-es években az Egyesült Államokban dolgozott, amikor meghalt egy csecsemő, akire vigyázott. Woodwardot 15 év börtönre ítélték, az ügy rengeteg indulatot szült, mert Woodward elég közönyös volt. Végül kevesebb mint egy évet ült, most 35 éves, új életet kezdett, és a saját gyerekét várja.

Louise Woodward 2007-ben első látásra beleszeretett jelenlegi férjébe, Antony Elkesbe egy chesterfieldi szórakozóhelyen, megismerték egymást, járni kezdtek, összeházasodtak, a 35 éves Woodward pedig most várja első közös gyereküket egy brit kisvárosban, Bridgnorthban. Teljesen szokványos történetről lenne szó, ha Louise Woodward nem egy olyan bébiszitter lett volna korábban, aki azért híresült el a '90-es évek végén, mert meghalt egy csecsemő, akire vigyázott az Egyesült Államokban.

“Antony és Luise nagyon örülnek a terhességnek. Bridgnorth egy kisváros, és Louise sem titkolja a terhességet, bár amikor az utcán látni szoktam, akkor általában bő ruhákban vagy ponchóban van. Mintha azt akarná, hogy ne hívja fel magára a figyelmet. Az emberek azt gondolják, hogy elég nagy dolog ez a terhesség, ismerve Louise múltját” – mondta egy ismerős a Daily Mailnek Woodward terhességéről.

A bűnügy miatt elhíresült bébiszitter nem akart nyilatkozni, de az biztos, hogy új életet kezdett az évek alatt.

Az ügye azért szült nagyon sok indulatot, mert Woodward a tárgyalása alatt elég közönyösen viselkedett, mint aki semmit sem követett el. Azért kellett bíróság elé állnia, mert 1997-ben egy 8 hónapos gyerekre vigyázott, Matthew Eappenre, akit a felvigyázás végén kórházba kellett szállítani. A kórházban kómába esett, majd öt nap után meghalt. Az orvosok megállapították, hogy a gyereknek több csontja eltört, az úgynevezett megrázott gyerek szindróma tipikus tüneteit mutatta.

Az ügy egyik legfurább része volt Woodward vallomása, amiben azt mondta, hogy a gyereket egyszer leejtette, és hogy aztán az ágyra rakta. Viszont a “to pop” igével fejezte ki magát, ami a brit angolban inkább azt jelenti, hogy letenni, míg az amerikai angolban egyértelműen azt, hogy hanyagul ledobni. Az eset az USA-ban történt, a tárgyalás is ott volt, ez a kijelentése nagyon rosszul jött ki.

Végül 15 év börtönre ítélték, mert megölte a gyereket. Annak ellenére, hogy a tárgyalás végén még hazugságvizsgálatnak is alávetette magát, ahol kiderült, hogy nem hazudik, amikor azt mondja, hogy nem bántotta a gyereket, nem akart neki ártani.

A büntetéséből kevesebb mint egy évet kellett leülnie, a bíróság megállapította, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés történt, ami jóval enyhébb büntetéssel jár.

Szabadulása után visszaköltözött Angliába, ahol jogásznak tanult, majd elkezdett egy ügyvédi irodában dolgozni.

Annak ellenére, hogy elítélték, végig ártatlannak vallotta és vallja magát a mai napig, azt mondja, semmi rosszat nem tett a gyerekkel. Néhány éve még viszonylag közlékeny volt, de ma már inkább a nyilvánosság teljes kizárását választja.

“Szeretnénk családot alapítani. Mindketten. Tudom, hogy nagyon korai ez az egész, de ez tűnik helyesnek. Biztosan van egy csomó ember, aki csak arra vár, hogy gyerekem szülessen, és aztán ronda dolgokat mondhasson rólam. Ez eléggé zavar, de nem akadályoz meg abban, hogy éljem az életem. Ártatlan vagyok, semmi rosszat sem tettem. Élvezni akarom az életet, nem fogok azért elnézést kérni, mert boldog vagyok” – mondta egyik utolsó nyilatkozatában néhány évvel ezelőtt, amikor megismerte mostani férjét, és elkezdett a gyerekvállaláson gondolkozni.