Borravalós üvegből lopott a pasi, de ahelyett, hogy feljelentenék, a kávézó gyűjtést szervezett a számára. A Nervous Dog Coffee Bar Stow menedzsere nyilvánosan üzent a tolvajnak, hogy menjen vissza hozzájuk, nem lesz semmi baj, az adományok mellett még egy forró teára is meghívják. Szívmelengető karácsonyi sztori az ünnepek előtt.

Egy férfit megörökített a biztonsági kamera, amint a borravalós üvegből lopott. De ahelyett, hogy vádat emelne, a kizsebelt kávézó inkább úgy döntött, hogy élelmiszergyűjtést szervez - írta a wkyc.com. Aki megnézi az alábbi videóban a Nervous Dog Coffee Bar Stow biztonsági kameráinak felvételét, valószínűleg úgy gondolja, hogy a pasi egy karácsonyi Grincs lehet, aki meglopta ezeket a keményen dolgozó barisztákat.

"Bedugta a kezét a borravalós üvegbe, kivett belőle annyit, amennyit csak tudott, és kisétált, mintha semmi sem történt volna" – mondja a menedzser, Scott Moses. De Moses és a bolt tulajdonosa szerint ez nem grincseskedés, sőt, még meg is sajnálták a tolvajt. "Azt feltételezzük, hogy ha elég kétségbeesett ahhoz, hogy ellopja a borravalót, akkor valószínűleg nagyon reménytelen időket él" - magyarázta Moses, úgyhogy ahelyett, hogy a vádat emelnének, vagy akár csak bejelentenék a rendőrségen, a Nervous Dog okot talált a nagylelkűségre.

"Az ünnepi hangulatban úgy döntöttünk, hogy segítünk ennek a fickónak" – mondta a menedzser. Mindkét Nervous Dog kávézóban, Stowban és Akronban megkezdték az élelmiszergyűjtést. És ha a videón látott férfi jelentkezik, az ételt kérdés nélkül odaadják neki.

Amikor akciójukat megosztották a Facebook oldalukon, néhány kommentelő azon a véleményen volt, hogy a kávézó megjutalmaz egy tolvajt. "Határozottan elindított egy diskurzust. Megpróbáljuk felhívni a figyelmet, hogy emberek nehéz időkön mennek keresztül" – mondta Moses. Az ünnepek szellemében ahelyett, hogy begőzölnének, ezek bariszták olajágat kínálnak fel, vagy egy meleg csésze kávét, és egy leckét együttérzésből. "Ha látja ezt, azt mondanám neki, hogy jöjjön vissza a Nervous Dog Coffee Bar Stowba. Szeretnénk, hogy újra eljönne" – üzente a menedzser.

A kávézóban eddig nagyjából három doboz élelmiszer gyűlt össze. Az első, aki adományozott, az a bariszta volt, aki kiszolgálta a férfit aznap. Ha nem jön elő a tolvaj, az élelmiszert más rászorulóknak adományozzák karácsonyig.