A 20 éves C. J. Twomey 2010-ben lett öngyilkos azután, hogy veszekedett az anyjával. A fiút elhamvasztották, és a hamvakat egy polcra rakták az anyja házában. Az anya mostanáig tudta elviselni, hogy kalandvágyó fia örökre egy polcon van, ezért felkért egy csomó ismeretlent, segítsenek új kalandokat vinni fia életébe.

Hallie Twomey még 2010-ben csúnyán összeveszett az akkor húszéves fiával, J. C. Twomeyval. A veszekedés végén a fiú kiviharzott a házból, majd a kocsibeállón fejbe lőtte magát a család autójában. Az anya azóta sem igazán tért magához, rettenetes lelkifurdalás gyötri, hogy a fia egy veszekedés miatt öngyilkos lett.

A korábban a tengerészetnél dolgozó, kifejezetten kalandvágyó, rendszeresen extrém sportokat űző fiút elhamvasztották, és a hamvak a családi házban az egyik polcra kerültek. Ott voltak egészen idén novemberig, amikor az anyjának különös ötlete támadt.

“Nem akarom, hogy életem végéig a polcon üljön egy urnában. Adni akartam neki valamit. Adni akarok neki egy nagy kalandot” – mondta az anya az ABC-nek.

Létrehozott egy oldalt Facebookon, a Scattering CJ-t, amin arra kér idegeneket, hogy vigyenek magukkal a nyaralásukra egy keveset a fiú hamvaiból, hogy ha máshogy nem, legalább így lássa a világot.

“A fiunk nem látta a világot úgy, ahogy láthatta volna, ha nem hal meg. A fiunk nem utazhatott annyit, amennyit tudott volna, ha nem hal meg. A fiunk nem vett részt annyi kalandban, amennyiben részt vehetett volna, ha nem hal meg” – írta az anya az oldal első posztjában.

Az embereknek pedig tetszett az ötlet, eddig több mint százan vitték magukkal a fiú hamvait, hogy a világ legkülönfélébb részén szórjanak szét belőle egy keveset. Az anya összesen négy dolgot kér a jelentkezőktől.

Gondoljanak CJ-re, gondoljanak azokra, akiknek megmentették az életét a fiú szervei, mondják meg neki, hogy szerették a szülei, és hogy az anyja nagyon sajnálja a történteket.

Csináltak egy térképet is, hogy mindenki láthassa, merre jutottak már el a fiú hamvai. Hawaiitól kezdve Alaszkáig az Egyesült Államok legkülönfélébb részein engedték el idegenek a fiú hamvait.

Az anya azt mondja, ha három és fél éven keresztül nem tudták kitalálni, mit kezdjenek a fiú hamvaival, talán ez a legjobb, amit tehettek. A szomszédok elmondása szerint az egész családot nagyon nyomasztotta, hogy mi történt, nem tudták feldolgozni, de amióta tart a nagy kaland, azóta mintha a család is elkezdte volna az igazi gyászmunkát.