A rendőrségi képdokumentáció elég különös műfaj. Amiatt, hogy a rendőröknek mindent alaposan le kell fotózniuk, rettenetesen sok képet készítenek, és ezek a képek úgy mutatják be a magyar valóságot, néha egészen szürreális élethelyzeteket, ahogy a legnagyobb művészek sem tudnák. Csak az a szomorú, hogy ezek a képek nem művészi szándékkal készültek.

Amikor a bűnözők kedvenc szatyrairól szóló válogatásunkhoz gyűjtöttük össze a képeket, akkor tűnt fel, hogy a rendőrségi hírekhez csatolt képek között igazi gyöngyszemeket is találni.

A helyszíneket nagyon alaposan dokumentáló rendőrök képei szinte válogatás nélkül jelennek meg a Police.hu-n, így az oldalt böngészve a magyar valóság olyan lenyomatát látjuk, amik sokkal többet mondanak el, mint bármilyen szociográfia, vagy társadalomtudományi kutatás.

Természetesen egy csomó nagyon szomorú kép van, szörnyű bűncselekményekkel, de összeszedtünk egy galériáravalót olyan képekből, amik ha művészi szándékkal készülnek, könnyedén szerepelhetnének kiállításokon, esetleg olyan szürreális helyzeteket mutatnak be, amikről nem hinnénk el, hogy tényleg megtörténtek, ha nem egy rendőrségi fotón látnánk.

A nagyszerű képeket több kategóriába lehet sorolni, ahogy az majd a galériából kiderül, vannak olyanok, amiket bármilyen MOME-ra járó diák megirigyelhetne, annyira keresetlenül művésziek, vannak tökéletes illusztrációs fotók, vannak ironikus és vicces képek.

Nézze meg az ország legalulértékeltebb képzőművészeinek idei legjobb munkáit: a rendőrökét!