Érdekes technikával tanítják az egyik angliai kórház dolgozóit arra, hogy illik a túlsúlyos betegekkel bánniuk: a Peterborough City Hospital ápolói kövérruhát kapnak, melyben kipróbálhatják, milyen érzés egy 200 kilós embernek lehajolni, járni, emelni, és úgy általában, mozogni.

A ronda, de hasznos kövérruha ára 1000 font, 356 ezer forint, és azért kellett bevetni, mert a Peterborough kórház 170 kilós betegeinek száma megkilencszereződött az elmúlt 3 évben, és az ápolóknak meg kell tanulniuk velük bánni – írja a Daily Mail. A kövérruha kritikusai szerint persze az 1000 fontot inkább az elhízás megelőzésére kellene fordítani, ráadásul a kórház amúgy is pénzhiánnyal küzd, a szivacsos ruha meg úgyse jó semmire.

A filmbe illően ronda dressz súlya mindössze 6 kiló, de kiterjedése nagy, akkora lesz tőle viselője, mintha 200 kiló lenne. Elvileg a ruha tényleg nem sok mindenre jó, hisz a 200 kilós páciensnek sokkal nagyobb súlyt kell cipelnie, mint annak a 70 kilós ápolónk, akire feladják a 6 kilós ruhát, de a dolgozók, akik kipróbálták a szettet, azt mondják, kicsit jobban átérzik már a túlsúlyosak helyzetét. Nehezen tudtak leülni, járni a ruhában, igaz, vécécsészét ebben nem lehet törni, az biztos.

„Nagyon kényelmetlen volt a hátamon feküdni. Nyomta a mellkasom, nehezen tudtam lélegezni” – mondta az egyik dolgozó, Julie Tebb. „Megtanítja a személyzetet, hogy emeljék és mozgassák a betegeket. Sérült már meg emiatt beteg és ápoló is” – magyarázta Matron Anita Downs-Santoro, a kövérruha egyik fő támogatója. A galériában megnézheti, hogyan kísérleteznek a kamu túlsúllyal az ápolók!