Rengeteg szépségversenyt néztük meg ezúttal is. Volt, hogy őrülten szenvedtünk az unalomtól, volt, hogy a falat kapartuk a bennfentességtől. Akadt viszont olyan rendezvény is, amin szórakozni is tudtunk. Ezek közül is magasan kiemelkedett egy. Melyik lehetett az?

2013-ban sajnos egyre több lett az olyan szépségverseny, amit csak azért rendeztek meg, hogy a főtámogató és a haverjai kedvükre válogathassanak a csajok között. A műsorvezető időnként már csak nekik szövegelt, illetve a teljesen jelentéktelen celebválogatottnak, akik a zsűriben kaptak helyet, a fellépő énekesek, bűvészek, táncosok pedig nem érdekeltek senkit, csak arra voltak jók, hogy a szervezők benyomhassák az egyik haverjukat. Így aztán nem meglepő, hogy az itt jól szereplő csajokkal aztán már nem foglalkozott szinte senki sem. Pedig ezeken a versenyeken is akadtak csinos lányok, akik ha kicsit szerencsésebben választják meg, hogy hova mennek, akkor még némi figyelem is esett volna rájuk. Elvégre ezért csinálják.

Jellemző, hogy mindig összecsődítenek egy csomó lányt, aztán minden különösebb elképzelés nélkül kilökik őket a színpadra. Időnként vetítenek egy-egy rövidfilmet a támogatókról, amiben csak néha villannak fel a lányok, jönnek az értékelhetetlen produkciók, amikkel a végtelenségig próbálják elnyújtani az estét. Az egyik legrosszabb tulajdonsága a magyar szervezőknek, hogy ha már összeszedték a támogatókat egy versenyhez, akkor megpróbálják minél grandiózusabbnak láttatni az eseményt, amit nem a jól megválogatott szereplőkkel igyekeznek elérni, hanem azzal, hogy órákon át húzzák a dolgot, amitől aztán kegyetlenül unalmas lesz a verseny. Pedig egy szépségversenyt simán meg lehet csinálni szórakoztatóra is.

Tavaly is elmentünk egy csomó versenyre. Az emlékezetesebbek között természetesen ezúttal is ott van a Miss Dundi és Dögös, amit Gaál Adrienn nyert meg, illetve a Waterbabies Bikini, ami többek között a férfiaknak roppantul kedvező fürdőruha választással emelkedett ki a szépségversenyek közül. Emellett persze volt még rengeteg másik verseny, például az International Lingerie, amelyen végtelenül szenvedtünk, vagy a Miss International Hungary, aminél unalmasabb eseményt nem találtunk a mezőnyben, pedig minden feltétel adott volt, hogy ebből egy király szépségverseny legyen. És persze ott volt a Szépségkirálynő is, ami azért egy másik ligában szerepel a többiekhez képest, bár a Kocsis Korinna-balhéval sikerült némileg leküzdenie magát.

Miss International Hungary

Waterbabies Bikini

Miss Dundi és Dögös

És melyik volt szerintünk a legjobb szépségverseny 2013-ban? Teljesen egyértelműen a Miss Colours, azaz kerekesszékes szépségverseny.

Ezt tényleg rendesen kitalálták: a verseny alatt egyáltalán nem vacakoltak, nem húzták feleslegesen az időt, sőt arra is jutott energiájuk a szervezőknek, hogy egy egyszerűbb, de látványos koreográfiát összerakjanak az indulóknak. A kisfilmek sem arról szóltak, hogy a támogatókat ajnározták volna, hanem tényleg a versenyzőket mutatták be, akiknek a személyisége a színpadon is remekül kijött, úgyhogy valóban sokat hozzá tudtak tenni az estéhez. A győztes, Vasas Vanda őszinte kiszólásainak köszönhetően pedig nem véletlenül nyerte el a közönségdíjat is. Így tovább, várjuk a következőt!