Egy mindössze 19 éves brit fiatal késsel szúrta le a saját anyját, majd a férfiasságától is megszabadult, miközben drog hatása alatt állt – írja a Daily Mail.

Az eset még tavaly decemberben történt Nyugat-Sussexben, a fiatal a mefedron nevű dizájner drog hatása alatt állt, ami 2010-ig legális volt Nagy-Britanniában. Egyelőre nem tudni, milyen indíttatásból támadt rá a saját anyjára aki utána azonnal hívta a rendőröket, ők találtak rá végül, ahogyan épp az ablakban lógott kifelé vérző ágyékkal. A család egyik barátja szerint az elkövetőt okos gyerekként ismerte, aki a téli szünetre érkezett haza az egyetemről. Az utóbbi időben kezdett el kipróbálni különféle kábítószereket, szerinte a mefedronhasználat lehetett a kiváltó ok a fiú brutális viselkedéséhez.

A kórház közleménye szerint már mindkettőjük állapota stabil, az elkövetőnek pedig sikerült visszavarrni a férfiasságát. Hetente meghal valaki Angliában a mefedron (itthoni szlengben "kati") miatt, aminek a beszerzése és használata egy ideig Magyarországon is legális volt. Az eredetileg növénytápszerként használt anyag hatását az extasy és a kokain kombinációjához hasonlítják, és rendkívül népszerű a bulizók körében, mivel nagyon olcsó az említett kábítószerekhez képest. Ugyan olyan agressziót és azonnali jellemztorzulást nem okoz, mint az angyalpor, de a mellékhatásai között szerepel az orrvérzés, fejfájás és a testhajlatok elszíneződése. Hosszú távon pedig kiszámíthatatlan milyen hatással van a fogyasztókra, mivel annyira új még mindig a piacon, hogy az orvosoknak több időre van szükségük a vizsgálatokhoz.