Dennis Gabryszak New York-i politikust már a hetedik kolléganője perelte be kedden szexuális zaklatás miatt. A 62 éves kujont többek között azzal vádolják, hogy a munkahelyi csoportképhez szexi manónak öltöztette be alkalmazottjait. Mondjuk a többi vád nem ennyire vicces: az egyik nőnek olyan videót küldött, mintha épp orálisan elégítenék ki, egy másikat pedig meg akart csókolni.

Egy New York-i politikust, Dennis Gabryszakot ismét beperelték állítólagos szexuális zaklatás miatt – írta a nydailynews.com. Az alsóház tagja bizonyítottan megkérte Kristy Mazurek felperest, és egy másik nőt, hogy viseljenek szexi manójelmezeketet a karácsonyi céges fotón – állítja Mazurek a keresetében. Mazurek, aki a 62 éves demokrata mellett kommunikációs igazgatóként dolgozott 2008-2009 között, már a hetedik jelenlegi vagy korábbi munkatársa, aki az elmúlt hónapban azzal vádolja a házas politikust, hogy szexuálisan zaklatta őt.

A kedden benyújtott keresetében Mazurek azt állítja, hogy a jogalkotó gyakran mondta neki, hogy a ruházata dögös. Mindemellett azt mondja, Gabryszak többször kérte, hogy csatlakozzon hozzá egy masszázsra, amit a nő elutasított, aztán amikor a férfi visszatért a kirándulásokból, fotókat mutogatott csajokról, akiket elvitt. Az egyik első közös útjuk alkalmával Gabryszak felvitte a felperest a lakására, amely fekete és fehér aktfotókkal volt kidekorálva. A politikus azt is javasolta, hogy Mazurek nyugodtan használja a lakás lapostetejét toplesz napozásra. A kereset tartalma szerint Gabryszak később a nő évi 52 000 dolláros fizetését (úgy 12 millió forint) a felére csökkentette.

A legtöbb nő azt állítja, hogy Gabryszak rá akarta venni őket, hogy masszázsszalonokat és sztriptízklubokat látogassanak meg vele. Az egyik nő szerint a demokrata küldött neki egy videót saját magáról, amin úgy tesz, mintha orális szexet kapna, egy másik meg azt mondta, hogy Gabryszak megpróbálta elkapni és megcsókolni őt. A közgyűlés szóvivője továbbította a vádakat az Etikai Bizottságnak, és úgy nyilatkozott, hogy ha az állítások igazak, Gabryszaknak le kell mondania. Gabryszak ügyvédje, Terrence Connors elutasította a vádakat, és azt mondta, hogy ügyfele azt szeretné, hogy az ügyét az Etikai Bizottság vizsgálná ki.