Egy brit tinédzser egy átmulatott éjszaka után részegen a taxiban úgy döntött, mobiltelefonján lefoglal egy last minute utat Párizsba. A 19 éves Luke Harding végül a franciaországi reptér vécéfülkéjében ébredt, magára a repülőútra nem emlékezett, de ha már így alakult, megnézte a Diadalívet. A haverjai, akikkel együtt ivott, döbbenten fogadták a tweetelt képet tőle, amin az Eiffel-toronynál áll. Még az anyja se tartja normálisnak.

Egy fiatal srác, aki szórakozni ment Manchesterben a társaival, Párizsban ébredt másnap reggel –írta a Dailymail. Luke Harding már egy taxiban ült egy éjszakai klubból hazafelé, mikor megtalálta a zsebében az útlevelét, és részegen úgy döntött, hogy meglátogatja az Eiffel-tornyot. A lemezipari dolgozó megkérte a döbbent taxist, hogy azonnal tépjenek a Manchester reptérre, és lefoglalt egy last minute utat reggel 6-ra a Flyebe-n keresztül Franciaország fővárosába 100 fontért (kb. 36 000 forintért) a mobiltelefonjáról.

A 19 éves fiú végül a Charles De Gaulle reptéren ébredt fel a vécéfülkében, 500 mérföldre onnan, ahol az emlékezetes estét elkezdte. A haverok még az előző esti másnaposságot pihenték ki, és döbbenten látták, hogy a Luke Harding tweetelt egy képet önmagáról az Eiffel-toronynál állva, és egy másikat az alábbi felirattal: "Az Arc de Triumph (sic) környékén eszem croissant-t".

A haverjai nem hittek neki 

Váratlan utazásának híre futótűzként terjedt, sok vicces üzenettel bombázták az utazó tinédzsert. A párizsi tweetekről a srác azt mondja: "Egyszercsak felébredtem a Charles de Gaulle reptér vécéjében, és egy óra múlva a fél Oldham tudja, haha. Egy taxival a Manchester reptérre vitettem magam, és a telómon lefoglaltam egy jegyet egy járatra! A repülésre mondjuk nem emlékszem. Anyu azt hiszi, dilis vagyok. Háromszor elsétáltam az Eiffel- torony mellett, háromszor. Azt se tudtam, hogy hol vagyok!"

A fiút végül 12 órával később barátok szedték össze Manchesterben, amikor ki kellett fizetnie egy további 170 fontos összeget a járatért, amellyel visszajutott az Egyesült Királyságba. Az egész kaland összesen 300 fontjába került. Harding, aki az útlevelét használja személyi helyett, hogy inni tudjon a szórakozóhelyen, hozzátette: "A hazautam 7.30-kor volt este, úgyhogy maradnom kellett még Párizsban. Pluszban elköltöttem az összes pénzemet. A haverjaim nem hittek nekem. Bizarr dolog Párizsba menni, de megtörtént. Az biztos, hogy ezentúl ha Manchesterbe megyek, nem viszem a kibaszott útlevelemet magammal, az tuti."

Az anyja lehülyézte

A srác később azt nyilatkozta a sajtónak, a repülőtéren megpróbált józannak tűnni, és minél kevesebbet beszélni. "Nem emlékszem pontosan a repülésre, mert elaludtam, majd a következő dolog, amit tudok, hogy egy vécéfülkében találom magam, a Charles de Gaulle reptér közepén, és azon gondolkozom, hogy mi a fenét tettem?"

"Aztán emlékeztem egy kicsit arra, hogy elmentem a Mancheaster reptérre, és lefoglaltam egy utat Párizsba, és azt gondoltam, hogy ó, a picsába" – folytatta. "Megcsörgettem anyámat, és azt mondtam neki, hogy "ne pánikolj, anyu, de fel tudsz engem venni a Manchester reptéren nyolckor? Aztán elmondtam neki, hogy mit tettem, és ő lehülyézett. Nyolc órám volt, amit el kellett töltenem valahogy, így lefoglaltam egy buszra egy helyet Párizsba, és elkezdtem a bolyongást. Meg akartam nézni az Eiffel-tornyot, de olyan hatalmas sor volt, hogy nem tudtam felmenni, de legalább csináltam képet kívülről a Diadalívről, és elmentem egy kávézóba kávézni meg croissant-t enni, aztán leültem kint. Nagyszerű volt, de vérfagyasztóan hideg volt, itt melegebb van. A gatyám is ráment, de nem bántam meg. Ez egy vicces sztori, amit elmondok a haverjaimnak a következő években."

A Manchester Airport elutasította, hogy nyilatkozzon az esetről, és a Flybe sem kommentálta a történteket.