Egy amerikai nő keresztény társkeresőn ismerkedett meg egy férfivel, akiről azt hitte, brit, egy skót olajfúrótornyon dolgozik, és szereti őt. Sajnos egyik sem volt igaz, de mire rájött, már nagyon sok pénzt küldött.

San Joséban már  eggyel több ember tudja, hogy az interneten sok a csaló – számol be az SFGate. Egy asszony ugyanis keresztény társkeresőn akarta megtalálni élete párját, de egy, magát skót olajfúrótornyon dolgozó, brit állampolgárnak kiadó, nigériai csalóval akadt össze.  

A 66 éves nő a ChristianMingle.com-on ismerkedett meg a férfivel (az oldal mottója: „Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit"), aki felhívta telefonon, kedves sms-eket és virágcsokrokat küldözgetett neki, amivel sikerült is elaltatnia a gyanakvását. Csak ezután kért tőle kölcsön, mint mondta, a vállalkozása számára. Az egyébként nemlétező cégnek holnapot is készített, amelyen ezután az asszony nevét a vállalat vezetői között tüntette fel.

Áldozata egyébként a nyugdíjmegtakarításából és háza refinanszírozásából szerezte az átutalt, összesen bő 110 millió forintnyi összeget, amelyet több részletben utalt át - legutóbb tavaly, az év vége felé, körülbelül 44 millió forintnyi összeget utalt egy török banknak. Ezután nem sokkal rájött, hogy átverték, és értesítette a hatóságokat, akik felvették a kapcsolatot a bankkal.

Mira utalás másnapján a csaló tettestársa, a fantasztikus nevű Wisdom Onokpite bement a török bank egyik fiókjába, az ottaniak már riadóztatták a rendőrséget, akik letartóztatták. Onokpitéről kiderült, hogy hamis útlevéllel érkezett az országba, de ha már ott van, a török hatóságok indítottak ellene eljárást csalás miatt.

Társát, aki szerelmet ígért az amerika asszonynak, a hatóságok nem nevezték meg. Csak annyi derült ki, hogy a Skype-fiókja és emailcíme Nigériáig vezette a nyomozókat. Néhány évvel ezelőtt már írtunk hasonló esetről, akkor egy ausztrál nőt vertek át.