Egy székesfehérvári Tescóban vásárolt csomagolt csirkemellben talált valaki egy döglött egeret. A vásárló videón rögzítette, hogy mit talált.

A Budapest light arról írt, hogy egy S. Klaudia nevű székesfehérvári védőnő a helyi Tesco áruházban vásárolt egy tálca előre csomagolt csirkecombot. Másnap reggel vették észre, hogy a combok között van valami oda nem illő. "Amikor tüzetesebben megvizsgálták a csomagolást, akkor már érezték, hogy nem mindennapi dologgal fognak szembesülni.A videó készítése a reklamálás után történt. Azért lett körbefóliázva, hogy a kiengedett hús ne koszoljon be semmit. Az eredeti bontatlan csomagolásra húztak rá egy réteg fóliát. A képen az eredeti csomagolás is látszik."

A Facebookon terjedő cikk kommentálói közül ugyanis sokan felvetették, hogy hogyan lehet, hogy a mindig kívülre kerülő címke fölé még egy réteg fólia került.  

A Velvet kérdésére az áruház sajtóosztálya válaszolt. "A Tesco haladéktalanul megkezdte az eset kivizsgálását, értesítette az illetékes hatóságot illetve azonnali ellenőrzésre kérte fel a termék beszállítóját (a tálcás termék kézi technológiával csomagolt)." 

A sajtóosztály ígérete szerint a kivizsgálás eredményéről hamarosan tájékoztatást adnak ki.

Azt érdemes tudni, hogy nem a Tesco csomagolja a terméket, hanem így érkezik a külső beszállítótól.

Mindenesetre nem ez az első ügy, ahol csomagolt termékekkel kapcsolatban merül fel reklamáció, 2010 szeptemberében a MasterGoods által forgalmazott hazai csirkehús szállítmányában, a dunaújvárosi áruházban szennyeződést találtak a vásárlók. A cég az illetékes hatóságokkal együttműködve, egyenként átvizsgálta az érintett szállítmányt, és a fogyasztásra alkalmatlan darabokat visszavonta, azok megsemmisítéséről gondoskodott. A cég tájékoztatása szerint a vásárlók mindössze néhány kilónyi szennyeződött hússal találkozhattak.