Egyre több áldozata van egy Ausztráliában kitalált piálós játéknak. Néhány héten belül az ötödik embert halt bele a Neknominationbe, aminek a lényege, hogy a kihívott emberek vicces módon igyanak. Sörrel indult, azóta minden piát kevernek, amit úgy tűnik, sokan nem bírnak.

Nem sikerült megfékezni a gyilkos ivójáték terjedését, vasárnap meghalt az ötödik feltételezett ember is, akit teljesített egy piálós kihívást. Az ügyvédek most azt mondják, hogy annak, aki felkér valakit egy ivásra, emberölésért kelljen a jövőben bíróság előtt felelnie – írja a Mirror. A Neknomination lényege, hogy valakinek vicces helyzetben kell kamera előtt elfogyasztania egy pint, azaz kicsivel több mint fél liter sört, és miután végzett, jelölnie kell valakit. A játék eredetileg Ausztráliából származik, de úgy tűnik, hogy Nagy-Britanniában szerezte a legtöbb hívet. Azóta nemcsak sörrel játsszák.

Az ötödik áldozat egy húszéves rögbijátékos volt. Bradley Eames két pint gint ivott meg, amibe teafiltereket is rakott. A barátai állítólag figyelmeztették, hogy veszélyes játékot játszik, de Eames erre azt mondta, hogy meg kell mutatnia, ki a főnök. A fiú aztán állítólag már az első pint felénél émelyedni kezdett. Amikor a második pintet töltötte magának, akkor pedig már hevesen remegett a keze. Miután befejezte a második pintet is, a kamera felé fordult, és azt mondta, hogy „jó mulatást". Nem sokkal a videó feltöltése után rosszul érezte magát, állítólag a hasa fájt. Múlt hétfőn találták meg a holttestét.

Az ivójáték első áldozatának egy dél-londoni hostel dolgozóját, Isaac Richardsont tartják, aki borból, viszkiből, vodkából és sörből kevert magának koktélt, ami soknak bizonyult. Egy Neknomination kihívás teljesítése után esett össze a huszonkilenc éves Stephen Brooks is, aki egy pint, azaz kábé 11 felesnyi vodkát húzott le. „Meg kell ezt állítani, mielőtt újra hasonló eset történik. Legyen ez lecke mindenkinek" – nyilatkozta akkor Brooks egyik barátja, Sofia Caffell. „Rá kéne jönniük, milyen veszélyes ez. Nem akarunk több áldozatot vagy szenvedő családot" – mondta egy másik. Úgy tűnik, nem sokan hallgattak rájuk.

Utánuk Írországban haltak meg ketten. A tizenkilenc éves Jonny Byrne lehúzott egy pint sört, aztán beugrott a Barrow folyóba, és elmerült. Ő állítólag azért ment bele a játékba, mert az egyik barátja korábban visszautasított egy kihívást, amiért aztán gyávának nevezték, és gúnyolták. A másik ír áldozat pedig egy dublini dj, a huszonkét éves Ross Cummins volt, aki egyelőre tisztázatlan körülmények között lelte halálát. Eszméletlenül találtak rá egy dublini házban, kórházba vitték, de az életét nem tudták már megmenteni. Az apja mindenesetre a halála után azt mondta, hogy fogadás vette el a fia életét.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!