A transznemű fiatalt nem lehet megállítani, 300 lányt utasított maga mögé a coventry-i szépségversenyen. Pedig Jordan Davis hatalmas ellenszélben valósítja meg álmát, sorra kapja a halálos fenyegetéseket, mert ő nem is igazi nő. Ennek ellenére versenytársai és a szervezők is támogatják, ő pedig egyre magabiztosabb.

Halálos fenyegetéseket kap Jordan Davis, a 17 éves fiúból lett lány, aki ennek ellenére a Miss Anglia címre pályázik – írja a Daily Mail. Nagy lépést tett a győzelem felé, a térségi selejtezőn, a Miss Coventryn bekerült a legjobb 15 közé, ezzel 300 lányt megelőzve. Csakhogy eközben folyamatosan szivatják az interneten, az Ask.fm közösségi oldalon létesített profilját is kénytelen volt törölni. Pedig nincsenek nagy vágyai, csak szeretné a hangját hallatni, és „példát mutatni a transznemű közösségnek”.

Elmondta, számított a halálos fenyegetésekre is, de arra nem, hogy ezek ennyire rosszul fognak esni neki. A középiskola befejezése után döntött a nemváltás mellett. „Lányként jártam főiskolára, és nem mondtam el senkinek, nem adtam jelét a nememnek.” Aztán ahogy teltek a hónapok, azok a főiskolás társai, akikkel már középiskolába is együtt járt, elkezdték terjeszteni, hogy igazából férfinek született. Davis igyekezett nem odafigyelni. „Úgy tekintek erre, hogy ez ugyanaz, mint amikor az emberek anyajeggyel születnek és eltávolítják azt. Nem látok különbséget” – jelentette ki.

Ellentmondásosan áll a szépségversenyekhez is. Egyfelől önbizalmat adott neki a Miss Coventry, másfelől átlátja már, mennyire idejétmúlt és szexista show-k ezek. Mindenesetre az emberekben így is pozitívan csalódott, a szervezők és a többi lány is támogatta. „Ugyan nem születhettem lánynak, de nem vagyok kevésbé nőies, mint a többi lány”. Sok csajjal összebarátkozott, és utólag már mégse tartja akkora „kurvafesztiválnak” az egész rendezvényt. Külön kiemelte Diane Slatert, az egyik szervezőt, aki anyja helyett anyjaként segítette át a nehéz pillanatokon. „Nem számított, min mentem keresztül, ő mindig ott volt nekem. Amire épp szükségem volt, abban segített.”

Davis most a nagy nemváltó műtétre spórol, miközben mindenkit bátorít, hogy vágjanak bele a változtatásba, ha úgy jobban éreznék magukat. „Ne vesztegess el egy napot se, mert egy nap egy hónappá válik, a hónapok évekké, és az egészet megbánod. Légy önmagad, és ha az emberek nem tudják azt elfogadni, aki vagy, az legyen az ő gondjuk!”

Sorstárs

A Daily Mail megemlíti még a leedsi Jackie Greent, aki 16 éves kora miatt a világ legfiatalabb nemváltó műtéten átesett embere lett. Már kisgyerekkora óta úgy érezte, rossz testbe született, aztán középiskolában sokat bántották, így végleg megérett benne a döntés. Ehhez kellett hat sikertelen öngyilkossági kísérlet is. Ezután végre a szülei is belátták, hogy nincs más választás. A műtét óta Green sokkal boldogabb, a BBC dokumentumfilmet is forgatott róla, egy szépségversenyen is elindult.