Az ötéves kisfiút édesanyja 11 hónapja nem látta, édesapja eltűnt a gyerekkel. A férfit eltűntként körözi ugyan a rendőrség, de a kiadott elfogatóparancsot váratlanul visszavonták.

Három szentanú is jelentkezett, akik látták február elején Fetter Andrást, azt a férfit, aki tavaly májusban  eltűnt az 5 éves gyerekével együtt. Bandikát az édesanyja hiába várta vissza az apai láthatásról. Immár 11 hónapja nem látta a kisfiút, sőt, január óta semmi híre sincs róla. Akkor ugyanis még az apa Facebook oldalán látott a fiúrúl képeket, ám miután a bíróság az anyának ítélte a gyerek láthatási jogát, Fetter András egyszerűen felszívódott Bandikával együtt.

Azóta Rimóczi Eszter már mindent tűvé tett a kisfiáért, még abban a magánóvodában is járt, ahova az apja beirítta a gyereket, ám ott is azt mondták, január óta nem látták Bandikát. Majd attól rettegett, hogy már akár külföldre is szökhettek, ugyanis megtudta, hogy Fetter  a beleegyezése nélkül decemberben útlevelet csináltatott a gyereknek. Eddig ugyan semmi nyugtató hír nem volt, ám úgy tudjuk, jelentkezett három szemtanú, akik látták a férfit még februárban Budapesten. 

„Három szemtanú hívott fel, hogy látták a férjem február elején az egyik budapesti kórházban egy másik férfi társaságában. Valószínű, hogy egy barátját kísérte el a kórházba" – mondta el az édesanya, aki úgy tudja, a rendőrség már kihallgatta az egyik szemtanút. 

Bár a police.hu körözési adatbázisa szerint a budapesti IV. kerületi rendőrkapitányság a férfit eltűntként keresi, a február 27-én, a Fonyódi Rendőrkapitányság által kiadott elfogatóparancsot a napokban váratlanul visszavonták ellene. 

A Fonyódi Rendőrkapitányság kiskorú elhelyezése megváltoztatásának vétség gyanúja miatt most ismeretlen tettes ellen folytat eljárást. 

„A Dunakeszi Járásbíróság végzést hozott, mely alapján a gyermekkorú Fetter Andrást édesanyjánál helyezte el, azonban a gyermeket id Fetter András nem adta át, azóta ismeretlen helyen tartózkodik. Mivel nem állapítható meg, hogy id. Fetter Andrással szemben a bírósági végzést közölni lehetett-e, ezért az ellene kiadott elfogatóparancs visszavonásra került" – tájékoztatta a Velvetet Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Többször rákérdeztünk, miért vonták vissza az elfogatóparancsot arra hivatkozva, hogy Fetter András nem vette azt át, holott eközben eltűntként is keresik, ám még nem kaptunk választ rá:

"Tekintettel arra, hogy az eljárás folyamatban van, és az elfogatóparancs visszavonása szakmai döntés alapján történt, nem áll módunkban egyebet közölni" – közölte a szóvivő. 

Az előzményekről ide kattintva olvashat bővebben!