Az őrület határát súrolta annak a szlovák nőnek a mániákus féltékenysége, aki a gyanú szerint megölte Andrew Bush brit ékszerészt április elején. Hisztirohamot kapott, ha Andrew Bush nem vett meg neki valakit, alig viselte el, ha nem ő állt a középpontban és ezért olyan dolgokat is megtett, amit épeszű ember nem. Többször állította, hogy őt elrabolták, de karambolt is behazudott, hogy sajnálják. A szakítás aztán végképp elszakította a cérnát nála.

A csak King of Blingként (kb. a Csillogás királya) jellemzett Andrew Bush életét a luxuskocsik, luxusvillák és fiatal csinos lányok édesítették meg, de a nemrég megölt ékszerész életét a volt csaja meg is keserítette. Erről a Mail on Sundaynek nyilatkozott a bristoli férfi 19 éves lánya, Ellie és 42 éves húga, Rachel.

Szerintük a férfi megölésével gyanúsított szlovák exbarátnő, Maria Kukučova teljesen irracionálisan viselkedett, a féltékenységi rohamai ölték meg a kapcsolatát a 48 éves ékszerésszel. Állítólag igyekezett mindenhová követni Busht, hogy a saját szemével lássa, a férfi nem csalja őt, illetve a dühkitöréseit sem tudta kontrollálni. Sőt, egy idő után már Bush lányát, Ellie-t sem szívelte, fenyegetve érezte tőle a kapcsolatukat. Közben folyamatosan ellenőrizte a férfi e-mailjeit és telefonját.

Még a bizniszt is rontotta

Kukučova és Bush úgy ismerkedtek meg, hogy a férfi felvette a nőt az egyik ékszerboltba. Bush húga elmondta, ott volt, amikor bátyja közölte Kukučovával, hogy keressen új munkát, mert a dühkitörései kontrollálhatatlanokká váltak. A reakció szörnyű volt: „bejött az üzletbe és nagy jelenetet csinált, az alkalmazottak előtt ordibált" – emlékezett vissza Rachel Bush.

Még 2012-ben, amikor Dubajba utaztak megünnepelni Ellie Bush 18. szülinapját, szerintük Kukučova furcsán tartózkodó volt, vélhetően mert nem róla szólt az út. Ellie szerint egyszer eltűnt egy ötórás sétára, és azt állította, el akarták rabolni, bár szerinte ez hazugság, csak figyelemfelhívás volt a célja. Szintén Dubajban hisztirohamot kapott, amikor egy plázában nem akart valamit megvenni neki a szerelme. Szokása szerint üvöltözött és Bush-hoz vágta a táskáját.

Megpróbálta megváltoztatni

Amikor visszatértek Angliába, Bush projektet indított, a célja az lett, hogy megnevelje Kukučovát. De a helyzet nem változott. „Egyszer kórházba kerültem, és megjátszotta, hogy a taxi balesetezett az odaúton, így mindenki megkérdezte, jól van-e, amikor megérkezett. De nem is volt ütközés. Ő akart lenni a fő attrakció" – mondta Ellie. Ekkor a lánya még Bush-sal élt, de Kukučova kitúrta őt, el kellett költöznie, sőt még a lány fotóit is leszedette mindenhonnan a lakásból.

Biztos nem rablógyilkosság

6000 font (2,24 millió forint) készpénz is volt Bush-nál a megölésekor, de a tárcájában lévő bankók érintetlenek maradtak, a gyanúsított nem vitte magával az összeget a Sunt idéző Daily Mail szerint.

Állítólag Bush walesi házát is kirabolták egyszer: Bush arra ért haza, hogy Kukučova meg van kötözve, egy párna van a fején, és azt mondta, kirabolták a házat. Azonban a mai napig nem indult szinte semmilyen eljárás, nem tették közzé a gyanúsítottak fantomképeit, nem kerestek szemtanúkat. Egyszer Bush útlevelét is elrejtette, hogy a férfi ne tudjon elutazni egy közel-keleti tárgyalásra.

Mindenesetre Kukučovával nem sokkal ezek után szakított a férfi, majd megismerkedett egy 21 éves orosz lánnyal, amitől a szlovák nő még féltékenyebb lett. Ezután elrejtőzött Bush spanyolországi villájában, majd lesből támadott, lőtt és elmenekült (állítása szerint önvédelemből). Furcsaság, hogy a nő 20 éves jelenlegi kigyúrt barátja, Peter Kucharik a múlt héten hirtelen felmondott szlovákiai állásából. Furcsa az is, hogy Kukučova miként tudott egymaga hazavezetni egyhuzamban Dél-Spanyolországból Szlovákiába. Eközben a család küszködik, hogy hazahozza Angliába a férfi holttestét, legutóbb a brit követségnek kellett megsürgetni a spanyol hatóságokat.

Közben Kukučova azt nyilatkozta a szlovák Netky portálnak, hogy bízik hazája igazságszolgáltatásában, és reméli, hogy nem adják ki őt megbízható bizonyítékok nélkül Hozzátette azért reménykedik, "mert minden másképp történt, mint ahogy a média leírta azt". Védője szerint amúgy arról sem tudott, hogy Bush belehalt a lövéseibe.