A rapper Andre Roxx levágta a saját farkát hollywoodi házában, majd kiugrott az erkélyéről, mert öngyilkos akart lenni. 2010-ben több hasonló eset is történt, egy kazah férfi azért vágta le a saját farkát, mert nem akarta, hogy hazatoloncolják, egy román férfi pedig szerelmi bánat miatt szabadult meg a heréjétől és a péniszétől. A szexuálpszichológus szerint meg nem élt, vagy elszenvedett szexuális aktus miatt, módosult tudatállapotban tesznek kárt magukban a férfiak.

A rappert, Andre Roxxot szerdán kritikus állapotban szállították kórházba, a férfi levágta a saját farkát, és kiugrott az észak-hollywoodi háza második emeleti erkélyéről. A TMZ információi szerint öngyilkos akart lenni. Andre Roxx korábban a Wu-Tang Clan tagjaival is dolgozott együtt, a Killa Beez formációval lett ismert, amit a Wu-Tang Clan is támogatott. A rapper péniszét az orvosok nem tudták visszavarrni.

„Erős a gyanú, hogy nem józanul követik el ezeket az öncsonkításokat, de természetesen egyedi oka lehet mindenkinél. Talán valamiféle meg nem élt, vagy elszenvedett szexuális aktus miatt, módosult tudatállapotban tesznek kárt magukban. Igazi séma nincs. A férfiaknak ez a legfontosabb testrészük, sokan ezért is rettegnek urológushoz menni. Az öncsonkítás a kamaszlányoknál is előfordul, az önmagukat vagdosós kislányok ezt figyelemfelkeltésnek szánják" – mondta Tóth-Horváth Gábor szexuálpszichológus a Velvetnek.

A módosult tudatállapotot okozhatja a mefedron dizájnerdrog is, legalábbis erre már volt példa 2010-ben. Nyugat-Sussexben egy 19 éves brit férfi késsel leszúrta az anyját, majd megszabadult a férfiasságától. A 19 éves fiatalt a rendőrök vérző ágyékkal találták az ablakban lógva. A rendőrség úgy tudja, akkoriban kezdett el drogokat használni, a brutális viselkedését a mefedronnak köszönheti. A kórház közleménye szerint sikerült visszavarrni a péniszét.

A faroklevágásra a motiváció sokféle lehet, ahogy példák sora mutatja: arra is volt már példa, hogy valaki szerelemből szabadult meg a farkától, az eset 2010-ben történt. A román férfi összeveszett a feleségével és a szeretőjével, kiherélte magát, és levágta a péniszét. A 45 éves férfi lassan és kíméletlenül végezte el magán a beavatkozást, a levágott testrészeket  a munkahelyén rejtette el egy csomagba bugyolálva. A vérrel bukott le, a kollégái az öltözőben sok vért találtak, a férfi sápadtan, és félájultan ült az öltözőben. Életben maradt, pszichiátriai kezelésre szorul.

Úgy tűnik, hogy 2010 a levágott pöcsök éve volt, ugyanis egy kazah férfi is megszabadult a hímtagjától abban az évben: csak azért csinálta, hogy elkerülje a hazatoloncolást. Az 52 éves férfi a madridi repülőtéren szabadult meg a péniszétől, előzőleg öt évig volt börtönben, az ítélet értelmében a büntetés letöltése után haza kellett toloncolni. Annak ellenére, hogy rendőrök kísérték a reptérre, képes volt elrejteni egy kést, amit a megfelelő alkalommal előrántott, és levágta a farkát.