Az 51 éves nő kilovagolt az angol pusztaságba 2011-ben, majd a felhőtlen lovaglás közben szembetalálkozott hat darab kutyával. Egyikük, egy alaszkai malamut megkergette a lovát, talán bele is harapott, majd a ló ledobta magáról a nőt. Az 51 éves nő jobb karja és a gerince megsérült, most több mint száz millió forintot követel a kutya gazdájától, amiért se sminkelni, se szexelni nem tud a baleset óta.

Az 51 éves Gillian Spencer lerepült a lováról, amikor egy idegen kutya megkergette a lovát Surrey-ben, 2011. januárban. A nő balesetet szenvedett, és most perli a kutya tulajdonosát, Spencer 300 000 fontot (111 787 800 Ft) követel a kutyatulajdonostól, amiért a baleset következményeként nem tud szexuális életet élni – de ez csak egy ok. A bíróság elsőfokon elmarasztalta a kutyatulajdonost, aki az alaszkai malamut típusú kutyáját nem tudta fegyelmezni – írja a Dailymail. A balesetben a kétgyerekes anyuka karja és a gerince sérült meg, az ügyet jelenleg fellebviteli bíróságon tárgyalják. 

Az Evening Standard jelentése szerint a balesetben a hat kutya közül az egyik megkergette a lovat, és felugrott a ló hátsójára, ekkor ugrott egyet a ló. A hat kutyát egy Philip Terry nevű férfi sétáltatta azon a területen, ahol a nő lovagolt. Hiába hívta a malamutot, az nem reagált a gazdája hívószavára. A bírósági dokumentumok szerint Gillian Spencer lova igyekezett elmenekülni a kutya elől, amikor a nő leesett egy közeli fánál. Az 51 éves nő a zuhanás következtében eszméletét vesztette, a jelentések szerint 45 percig nem volt magánál. A jobb karját és a gerincét műtötték az eset után, a balesetnek máig következménye van, a nő nem tudja úgy mozgatni a karját ahogy korábban, és a gerinc és idegrendszeri sérülése miatt problémája van a járással is. 

Korábban fitt és egészséges nő volt, most nehezen tud írni, evőeszközzel enni, képtelen futni vagy sminket feltenni magának, és nem él nemi életet. Korábban jógázott, rendszeresen futott, lovagolt, zongorázott. A kutyatulajdonos, Philip Terryt 2011-ben ugyan elmarasztalta a Guildford Bíróság, amiért a veszélyes kutyáját nem tudta kordában tartani. A kutya specialistához került, hogy megakadályozzák, hogy más állatokat üldözzön, de ez nem elégtétel a sérült nőnek. Gillian Spencer nem tud dolgozni a sérülése miatt, és változatlanul az az álláspontja, hogy a kutyatulajdonos gondatlanul sétáltatta a kutyáit. A nő gerincét máig kezelik, az egyik csigolyacsontját el kellett távolítani.