Kínában egy nagy verekedés után egy férfi izomból odébbhajított egy egyéves gyereket, miközben Leedsben azon szomorkodnak, hogy egy hároméves kiesett a másodikról és súlyosan megsérült. Ez volt a gyerekek fekete napja.

Durva videó jelent meg az interneten, amin egy hatalmas kínai csetepaté látható. A felvételt gyaníthatóan egy biztonsági kamera rögzítette. Látható, amint sorban rohannak be egy eldugott sikátorba emberek a környező házakból, néha látni, ahogy kegyetlen verekedés zajlik. Az egészet egy sarkon álló egyéves kisgyerek nézi végig. Aztán a végén kiront egy férfi közülük (a videóhoz mellékelt szöveg szerint az apja), megfogja a gyereket, és lendületből elhajítja. A történet utóéletéről nincs hír.

Eközben 6,1 métert zuhant egy ablakból egy brit kisgyerek Leedsben, de súlyos sérülésekkel megúszta az esetet – írja a Daily Mail. A hároméves gyerek az emeleten játszott a testvérével, majd valahogy kinyitotta az ablakot, kimászott rajta és kiesett a másodikról (a lenti képen látható az utca, ahol történt az eset).

Azonnal hívták a mentőket, akik súlyos belső vérzésekkel, máj- és szemsérülésekkel vitték kórházba. A West Yorkshire-i rendőrség nem talált gyanús körülményt, így "borzasztó balesetként" kezelik a történteket. „Előző éjjel, kb. este 7.50 körül jelezte munkatársainknak a St James Kórház személyzete, hogy egy hároméves fiút kezelnek, sérülésekkel, miután kiesett egy hálószobaablakon" – közölte Mark Griffin főfelügyelő.

Leeds városát amúgy nemrég sokkolta egy különösen kegyetlen gyilkosság: egy 15 éves fiú óra alatt ment oda a tanárához és leszúrta őt. A tanárnő a helyszínen belehalt sérüléseibe. Ráadásul a városban a héten egy lakástűz is megölt két embert.