Michael Alig a 80-as és 90-es évek meghatározó, önjelölt partiarca volt New Yorkban. A fergeteges bulik mellett kicsit túltolta a drogokat, amibe végül nem ő, hanem egy díler halt bele, elég csúnyán. A mészárlásért 17 évet kapott, most újra szabad.

A most 47 éves Alig, akinek nevéhez a New York-i klubélet legextravagánsabb partijai fűződnek, 1996-ban egy drogvita hevében kicsit megkínozta és agyonverte akkori lakótársát, a díler Andre”Angel” Menendezt, és ebben segítségére volt másik lakótársa, Robert Riggs is, írja a Huffingtonpost. Bár vallomásaik nem teljesen egyeztek a gyilkosság részleteivel kapcsolatban (Alig azt mondta, injekcióstűvel juttatott Domestost az áldozat szervezetébe, míg Riggs szerint társa az áldozat torkán öntötte le a lúgot), az biztos, hogy a szerencsétlen Menendez igen méltatlan halált halt, ráadásul testét később egy késsel feldarabolta és a Hudson folyóba dobta a magát nemes egyszerűséggel a Klubkölykök Királyának nevező férfi.

A brutális gyilkosságért mindketten 10-20 év közötti letöltendő börtönt kaptak. Riggs 2010-ben szabadult, míg Alig 17 év után hétfőn léphetett ki Marcy-i Mid-State Büntetésvégrehajtási Intézet kapuján, miután feltételesen szabadlábra helyezték.

Twitter oldalán rögtön megosztotta a jó hírt rajongóival.

Történetét először egyik barátja, James St. James írta meg Disco Bloodbath című könyvében, amiből később Macaulay Culkin főszereplésével elkészült a Party Szörnyek című film is.

A mozinak (is) köszönhetően Alig nemzetközi szinten is kultikus figurává vált, különösen a londoni éjszaka reflektált élénken a a színes kosztümökre és szokatlan témájú partikra, amik Alig ismertetőjegyei voltak. Persze volt, amiben visszaütött a kétes hírnév: amikor 2006-ban a férfi kérvényezte feltételes szabadlábra helyezését, a bizottság tagjai állítólag a film megnézése után döntöttek az elutasítás mellett.

A hollywoodi verzió mellett létezik egy dokumentumfilm is a diszkószörny történetéről, aki az igazán sokkoló valóságra kíváncsi, ne hagyja ki.

Alig és a Club Kids (Klub Kölykök) néven elhíresült társaság a Limelight klubban bulizta át a kilencvenes évek nagy részét, és egyes vélekedések szerint a partiszörny végül nem csak Menendez testét trancsírozta szét, de a New York-i bulikat is.

„Hosszú évekre tönkretette a város éjszakai életét,” – vélekedik Michael Musto, Village Voice riportere, aki annak idején elsőként számolt be a 96-os gyilkosságról. „A történtek idején épp Rudolph Giuliani volt a polgármester, aki az éjszakai életet egyébként is a Gonosz megtestesülésének tekintette. Jó ideig utána ciki volt jelmezben bulizni.”

Alig nem szerette volna, ha hírneve megkopik a rácsok mögött, és igyekezett anyagilag is hasznot húzni ismertségéből. 2001-ben például a börtönből kiadott egy dance számot, egy barátja segítségével folyamatosan működtette Twitter oldalát (@Alig_Aligula)  Aligula címmel (finoman párhuzamot vonva önmaga és a hírhedt szadista, szexőrült római császár, Caligula között)  egy könyvet is írt.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!