Egy gyónás indította el azt a lavinát, ami egy komplett család lebukásához vezetett Észak-Karolinában. Kiderült ugyanis, hogy az apa hat fiával együtt 4 éves kora óta molesztálta a család legkisebb tagját, egy most 16 éves lányt. Az anya sem tett semmit ennek elkerülésére. A rendőrség nyomozása nem volt egyszerű, a szülők Amerika másik fertályába menekültek előlük.

Újabb borzalmas szexuális bántalmazási ügy bukkant fel az Egyesült Államokban, ezúttal Észak-Karolinában. A Huffington Post cikke szerint maga a seriff is undorodik az ügytől, ami nem csoda: két családfő és hat fia zaklatta majd' egy évtizeden át a família egyetlen lánygyermekét. Május 6-án elfogták tehát a hat, 19 és 27 év közötti férfit, akik a vád szerint 4-15 éves kora között folyamatosan zaklatták, megerőszakolták a 16 éves lányt.

A vádlottak listája, azaz a Jackson-család: a szülők, azaz a 65 éves John és az 54 éves Nina, valamint fiaik, a 19 éves Aaron és Bejnamin, a 21 éves Nathaniel, a 23 éves Mathew, a 25 éves Jon és a 27 éves Eric. És igen, az anya ellen is vádat emeltek, mert ugyan érzékelte, mi zajlik a házban, nem tett semmit.

 

„A szülőket hibáztatom ezért" – mondta Eric Tilley seriff a lapnak kedden. Szerinte a szülők felelőssége megtanítani a gyerkeiket a jó és a rossz közötti különbségre. „Ha azt látod, hogy a gyerek olyasmit csinál, ami teljesen rossz, és nem javítod ki, akkor a gyerek azt fogja hinni, hogy ez rendben van" – magyarázta. Szerinte amúgy az apa kifejezetten kormány- és iskolaellenes: gyerekeket otthon nevelték, nem is jártak iskolába, és a kertet magas kerítéssel vették körül, mint valami laktanyát.

A lebukási lavinát a legidősebb fiú, Eric indította el, amikor meggyónta a papjának, hogy mi zajlik az otthonában. A pap közölte vele, hogy ez rossz, ilyet normális családban nem csinálnak. A férfi hallgatott a plébánosra és elment a körzeti seriffi hivatalba, és beismerte családja tetteit. Elkezdődött a nyomozás, majd újabb két fivér ismerte el a zaklatásokat. Persze ez a letartóztatásokhoz kevés volt, legalább az áldozattal kellett volna beszélni. Azonban a család ezt nem engedte, és sietve Coloradóba költözött.

A Colorado Springs-i hatóságok aztán állami gyámság alá vették a lányt, így végre az észak-karolinai rendőrök is beszélhettek vele. A nyolcórás meghallgatáson mindent megerősített, amit a bátyjai korábban bevallottak. Az áprilisi vádemelés (bántalmazás, nemi erőszak) után május 6-án elfogták a vádlottakat. A testvéreket fejenként 150 ezer dolláros (33,2 millió forintos), a szülőket 15 ezer dolláros (3,3 millió forintos) óvadékért engedhetik ki. És hogy mi lesz a lánnyal? A seriff szerint „semmi jó nem származhat ebből, hacsak az ifjú hölgy nem tud túllépni ezen".