Elizabeth Raine-ről kiderült, hogy valójában Hanna Kern, és hogy le kellett fújnia a szüzességéért indított árverést, mert annyira kevesen jelentkeztek rá. Persze előállt némi izzadtságszagú magyarázattal, de ezt még az aukció médiamegjelenését szervező cégnek is elő kell adnia.

Az orvostanhallgató Hanna Kern úgy döntött, hogy kell a pénz, ezért elárverezi a szüzességét. A Huffington Post szerint azonban nem úgy sültek el a dolgok, ahogy a 28 éves nő tervezte, mert a lebonyolítandó akcióra túl kevés volt a jelentkező. (Akinek a Hanna Kern név nem ismerős, az Elizabeth Raine-ként emlékezhet rá, ezen a néven indította a furcsa aukciót. Az is kiderült, hogy a Washingtoni Egyetem hallgatója, és épp a PhD-jén dolgozik.)

Állítólag korábban 400 ezer dollárt (88,7 millió forintot) várt az ügylettől, a legmagasabb ajánlat pedig 801 ezer dollár (177,7 millió forint) volt, mégis lefújta az egész aukciót. Ezt Kern azzal magyarázta a blogján, hogy most inkább az orvosi karrierjére akar koncentrálni, és hogy nagyon könnyű volt meghoznia ezt a döntést. Ugyanakkor természetesen nagyon érdekes tapasztalatokat gyűjtött, és rájött, hogy mi azok a dolgok, amik sokkal fontosabbak a pénznél. Egyben megnyugtatta olvasóit, és biztosította őket arról, hogy továbbra is megírja, hogyan alakul a sorsa, csak ezentúl a normális életéről. Persze kérdés, hogy ez kit fog érdekelni?

Viszont a Daily Mailnek egy forrás azt állította, hogy a helyzet ennél sokkal egyszerűbb: nem kapott elég ajánlatot. A kiemelt, 801 ezer dolláros ajánlattevője pedig nem akarta magát orvosi vizsgálatnak alávetni. Kern bajba is kerülhet, az aukció médiakampányát szervező Unique Media PR ugyanis szeretne kompenzációt a befektetéséért. Az orvostanhallgató egészen április 28-ig takargatta az arcát, aztán a Postnak egy interjúhoz megmutatta. Akkor ezt azzal indokolta, hogy nem akarta, hogy az emberek az anonimitását a szégyenérzettel azonosítsák.

A fő célja akkor is a pénz volt, bár hozzátette, a kaland, az erotika, a botrány és a szüzességről szóló normák megváltoztatása is mozgatta. Mindenesetre végre egy csomó mindent megtudott a prostitúció működéséről, ráadásul a dékán még nem indított eljárást ellene, bár ez csak idő kérdése lehet.