Videoüzenetben savazza az Instagramot egy pozitívtestkép-aktivista, amiért a hátsójáról készült szelfijét eltávolították az oldalról, arra hivatkozva, hogy felnőtt tartalom. Szerinte a feneke méretével volt a gond, pedig a testrész távolról sem akkora, mint amekkorát kerített a sztorinak.

Meghan Tonjes, énekes, dalszerző és blogger múlt héten igencsak meglepődött, amikor egyik Instagramra feltöltött képét törölték, amiért megsértette a „felnőtt tartalomra” vonatkozó szabályzatot, tudósít a Buzzfeed.  Ezittaz:

Tonjes biztos benne, hogy nem bugyis hátsójának puszta látványa verte ki a biztosítékot, hanem a szóban forgó testrész mérete, és azonnal diszkriminációt kiáltott. Pedig fenékméretével a kanyarban sincs az igazi nagyokhoz képest. Biztos benne, hogy valaki sértőnek jelölte az ő fenekét, mert nem bírta befogadni a látványát, és szerinte az oldalra ráférne egy átfogóbb, megalapozottabb panaszkezelési módszer, hogy ne vehessenek le egy képét anélkül, hogy valóban leellenőrizték volna sértő mivoltát.

Az Instagram kezelői igazat adtak panaszkodásának, és egy bocsánatkéréssel felturbózva visszatették a fotót. A The Gloss szerint nem elég gyorsan, így náluk még egy kicsit tovább sírt az eljárás globális katasztrófájáról.

„Számomra sokkal fontosabb, hogy bárki jelölte is meg sértőnek ezt a képet, értse már meg, hogy attól, hogy valami nem tetszik neki, az még nem rossz” – fejtegette. „Teljesen OK, ha valami nem tetszik, de az már nem, ha ezt a döntést más emberek helyett hozzák meg, igazságtalanul.”

Mivel Meghan fenékről szívre tolta fel a problémát, sértettségében készített is egy videót, amit feltett a Youtube-ra. Ha van kedve nyolc percen át hallgatni, mennyire szereti a saját „nagyon kövér” testét, mennyire elképesztő dolgot művelt vele az Instagram, és mennyire nehéz az elhízott embereknek, akkor megteheti:

Persze a hasonló problémákkal küzdők azonnal rákaptak a felvetésre, és újabb netes vitafolyam indult az egészséges testkép és az esztétika kimeríthetetlenül problémás viszonyáról.

„Nem azoknak teszem fel a fotóimat, akik utálják a kövér embereket, hanem azoknak, akik valaki magukhoz hasonlót szeretnének látni... Nem azokkal akarok kommunikálni, akik utálják a kövéreket, hanem a lányaikkal, akinek azt mondták, nem elég jók, ha nem soványak” - mondta Meghan a Buzzfeed kérdéseire, majd hozzátette, hogy ezentúl is rendszeresen készít fotókat a fenekéről. Van egy fogadásunk, hogy többet senki nem meri levenni egyetlen alkotását sem.