A 39 éves nő elhagyta magát bátyja halálát követően, de aztán sikerült lélekben feltámadnia. Bakancslistát állított össze magának, amelynek része volt, hogy egészségesebben éljen. Normális kajákat evett és elkezdett sportolni, hullottak is le róla a fölös kilók.

Melanie Stauntont nagyon megviselte bátyja 2012-es halála. Teljesen bezárkózott, ahogy ő mondta a Worthing Heraldnak: „Nem mentem sehova, nem láttam semmit, szóval úgy gondoltam idén, hogy csinálni fogok dolgokat". A 39 éves brit nő ezért összeírt egy bakancslistát magának, amelynek egyik leglényegesebb eleme az volt, hogy lead a súlyából. Elkezdett egészségesebben élni és belevágott a kickboxba, majd leadott 76 kilogrammot.

Az irodai dolgozó nő listáját három részre osztotta: több vicces kalandot akart átélni, változtatni akart önmagán és az életmódján (ennek a része volt a fogyás), illetve a karrierjében fejlődést akart elérni. Összesen 30 ötletet írt össze, illetve a Facebookon megkérte ismerőseit, hogy ők is szálljanak be további tízzel. Végül a fogyás mellett más, számára nagy tetteket is végrehajtott: ellátogatott a London Eye óriáskerékhez, összegyűjtött 1000 fontot (374 ezer forintot) jótékony célra és elkezdett salsázni.