Rachael Abbess kukac alkatú kisgyerek volt, aki állandóan boldogtalan. Ma már nem az, gyerekeket és depressziós, fiatal nőket akar támogatni - és nagyon szép fiatal nő lett.

Rachael Abbess most húsz éves, és egymás után nyeri a kisebb-nagyobb szépségversenyeket. Dunstonban él, készül a következő (július 13-ai) megmérettetésbe, amelyen a Miss International címért indul. És nagyon örül, mert iskoláskorában iszonyúan sokat csúfolta a többi gyerek - nagyon vékony, magas kislány volt, hosszú végtagokkal.

Az önértékelésének mindez nagyon rosszat tett, aztán egy tragédia még sötétebbre színezte a képet. „[...] kiderült, hogy egy nagyon közeli, iskolai barátom öngyilkos lett. 18 éves volt, és depressziós. Sok időbe tellett, amíg túltettem magam a halálán, és sokat változtatott a látásmódomon. Eldöntöttem, hogy nem győzhetnek a szekálók, és keresni fogok valamit, amitől jobban el tudom fogadni önmagam” – mondta el a Chronicle Live-nak.

Úgyhogy most a negyedik szépségversenyére készül, és nagyon élvezi, mert sokat javított az önértékelésén, és segít távol tartani a depressziót. „Csak akkor érted meg, mennyire súlyos dolog lehet egy lelki betegség, ha elveszítesz valakit miatta.”

Persze nem ez tölti ki minden idejét: recepciós egy szállodában, tavaly adománygyűjtést szervezett hátrányos helyzetű gyerekeknek, és a továbbiakban is foglalkozni akar jótékonysággal, lehetőleg olyan alapítványokon keresztül, amelyek depressziós, fiatal nőknek nyújtanak segítséget. „Aki egy ilyen versenyt megnyer, az fel tudja hívni a figyelmet arra a remek munkára, amelyet a jótékonysági szervezetek végeznek.” Akinek ez nem elég, örüljön annak, hogy sütni is tud, és szeret. Vagy nézze meg galériánkat az okos szépségversenyzőről. Lehetőleg mindkettő.