Bár a hatvanas években készült képek ma már inkább viccesnek, vagy akár unalmasnak is tűnhetnek, és sehol egy valamirevaló villantás, Ray Bellisariót igencsak utálta a brit királyi család, amiért folyton fotózta őket, nem túl nagy tisztelettel.

London első paparazzója, ahogy akkoriban nevezték, vagyis Ray Bellisario a '60-as és '70-es években igencsak megtépázta a brit királyi család idegrendszerét. A fotós folyamatosan II. Erzsébet és rokonai közelében ólálkodott, és számos előnytelen, sőt néha megszégyenítő képet készített róluk.

Az uralkodóház mindent megtett, hogy eltávolítsák – akkoriban a lefejezés a Towerben már nem volt opció – de hiába, az olasz származású Bellisaro már akkor is a legkitartóbb lesifotósok példaképeként működött, írja a News.com. Hiába tiltották ki minden hivatalos eseményről, hiába tiltották meg az újságoknak, hogy közöljék a képeit, sőt, hiába állították bíróság elé, az Erzsébetet mélyen gyűlölő férfi igyekezett minél jobban megalázni az egész családot. A legendák szerint a királynő férje, Fülöp herceg rendszeresen ellenőrizte a palotákban található páncélöltözeteket, nem rejtőzik-e bennük Bellisaro.

A ma 78 éves fotós végül megunta a csatározásokat, és külföldre költözött, de azt mondja, nem bánja, hogy 16 évet az életéből a a Windsorok bosszantására szánt.

A képek egy részét tavaly jótékony céllal elárvereztette. Nézze meg galériánkat, mert így még garantáltan nem látta a brit uralkodókat!