Nem szokatlan az a szituáció, amikor két szomszéd képtelen megférni egymás mellett. Odáig azért nem szokott fajulni a helyzet, hogy valaki egy komplett házat építsen csak azért, hogy kiszúrjon a mellette lakóval. Amerikában persze más a helyzet. Ott házak nőnek ki a földből a bosszú érdekében.

Huffingtonpost csodás listát gyűjtött össze Amerika leghírhedtebb családi vitáiról, aminek házépítés lett a vége, hogy esély se legyen a békülésre. Úgy látszik, van, hogy nem elég magas sövényt vagy fát ültetni, hogy a szomszéd még véletlenül se lásson napfényt az ablakából, vagy minden hétvégén reggel 7-kor kezdeni az elmaradhatatlan fűnyírást. Egy edzett lakót nehéz kihozni a sodrából. Az Egyesült Államokban pénzt és időt nem kímélve igyekeznek a bosszús szomszédok egy életen át kiszúrni a mellettük élőkkel. Egy házat is képesek felhúzni a kiszemelt áldozat elé/mellé/közbe, hogy biztosra menjenek. Az esetek nagy részében családi vita, az örökség kérdése áll a a bosszúvityillók hátterében. 

1806-ban, Phippsburgben történt az egyik legendás eset. James McCobb, egy gazdag üzletember harmadik házassága előtt hunyt el, hátrahagyva egy fiút és lányt. McCobb fiára, Thomasra hagyta a hatalmas családi birtokot, aki ekkor a tengernél időzött. Mire hazatért, hogy birtokba vegye frissen örökölt házát, már egy új frigy köttetett húga és apja leendő feleségének fia közt, így a jogos örökös hoppon maradt. Mostohatestvére ügyesen beköltözött a villába. Thomas McCobb nem vacakolt sokat a bosszúval, hamar túltette magát a gyászon. Gyorsan felhúzott egy hatalmas házat a szembelévő telken, természetesen úgy, hogy a ravasz összeesküvők kilátását tökéletesen takarja az új építmény. Nem bízta a véletlenre, hogy családja egy életen át érezze haragját. A ház következő tulaja már nem akart beszállni a vitába, ügyesen megoldotta a szerencsétlen elhelyezkedést. Fogta a házat, és átvitte egy távolabbi telekre, hogy ne zavarják a közeli szomszédok nyugalmát. 

Ma már nehezebb hasonló módszerekkel kiszúrni a szomszédainkkal, a bosszúvillák a 19. században élték aranykorukat. Elég vicces böngészni a listát, testvérharcok könyörtelen megtorlását követhetjük végig az értelmetlen, ámde annál bosszantóbb házakon keresztül.