A 49 éves Takesi Fudzsivara (Takeshi Fujiwara) több mint fél évig tervezte, hogy elrabol egy kislányt, hogy tökéletes feleséget faragjon belőle. Épített egy hangszigetelt, zárt szobát, ott tervezte felnevelni saját képe szerint leendő hitvesét. Nagyjából az emberrablásig jutott, aztán öt nap alatt lebukott.

A 11 éves Szakuri Morijama (Sakuri Moriyama) néhány nappal ezelőtt eltűnt az Okajama Prefektúrában található Kurasiki városából Japánban – írja a Japan Times. A lányt az eltűnése idején látták, a szemtanúk szerint egy 40-50 év körüli férfival beszélgetett, aztán elhajtottak egy ezütszínű autóval.

A kislány anyjának korábban feltűnt egy, a házuk körül gyanúsan köröző autó, ezért amikor a lánya eltűnt, a rendőröknek egy részleges rendszámot is tudott mondani. Innentől kezdve csak idő kérdése volt, hogy megtalálják a lányt, a japán rendőrök végül az eltűnés után pár nappal, szombaton találták meg Szakuri Morijamát a 49 éves Takesi Fudzsivara otthonában.

A kislánynak semmi baja sem volt, a biztonság kedvéért kórházba szállították, kiderült, hogy valóban nem esett bántódása, a férfi vigyázott rá, viszont az egész sztori akkor válik teljesen beteggé, ha megismerjük a férfi motivációját.

Fudzsivara saját bevallása szerint a fiatal lányokhoz vonzódik, és egy ideje kitalálta, hogy az ideális feleségét maga fogja felnevelni, hogy a leendő jövendőbelije pont olyan legyen, amilyennek ő szeretné. Ezért tavaly decemberben felbérelt néhány munkást, hogy alakítsanak ki az otthonában egy ablaktalan, hangszigetelt szobát. A férfi körülbelül 8 millió jent, kb. 18 millió forintot költött a teljes átalakításra.

Ebbe a szobába zárta be a kislányt, édességeket adott neki, a kislány rajzfilmeket nézhetett, próbált ideális körülményeket kialakítani, és teljesen elzárni őt a külvilágtól. A rendőröknek azért is lett gyanús, mert nem elég, hogy az autója beleillett a szemtanúk leírásába, hanem azért is, mert rettenetesen sok rágcsálnivalót vásárolt egy, a lakásához közeli üzletben.

Nagyon hosszú ideig tervezte, hogy kit rabol el, a kocsija már februárban feltűnt a környékbelieknek, ahogy akörül az iskola körül köröz, ahova Morijama is jár. Végül csak júliusban szánta el magát a cselekvésre. A lányt egy szőnyegvágóval kényszerítette arra, hogy beszálljon a kocsijába, és elmenjen vele, azt mondta neki, megöli, ha nem engedelmeskedik.

Amikor a rendőrök kiérkeztek hozzá, a lányra úgy hivatkozott, mint feleségére.