Lacy Lundot három évvel ezelőtt úgy megverte az akkori barátja, hogy az akkor 19 éves lánynak gyakorlatilag új arcot kellett műteni. Az eset nagyon megerősítette, a műtétek után benevezett egy szépségversenyre, amit meg is nyert. Mostanában modellkedik, és az ismertségét arra használja, hogy a családon belüli erőszak ellen küzdjön.

„Annyira ijesztő volt, hogy olyan támadt rám, akibe halálosan szerelmes voltam. Egyáltalán nem számítottam a dologra. Emlékszem, milyen erősen ütötte meg az arcom, éreztem, ahogy szétroppan az orrom. Teljesen lesokkolt, amikor az orvosok mondták, hogy teljesen új orrot kell létrehozniuk. Az exem kívül és belül is teljesen összetört. De mostanra visszatért az önbizalmam, szépségkirálynő vagyok, és elhatároztam, hogy továbblépek ezen. Minél több emberhez el akarom juttatni a történetemet, hogy segítsek más nőknek, akiket családon belüli erőszak ért” – mondta a 22 éves lincolnshire-i Lacy Lund a Daily Mailnek.

A most modellként dolgozó lány 19 éves volt, amikor a fiúja brutálisan megverte egy házibuliban. A barátaival bulizott egy ismerősüknél, amikor megjelent a négy évvel idősebb, teljesen részeg fiúja, és kötözködni kezdett a vendégekkel és vele is. A fiúja erősködött, hogy menjenek haza, el akarta rángatni a lányt a buliból. Lund már éppen beadta a derekát, hogy menjenek, jobb lesz az mindenkinek, amikor jött az arctörő ütés. Azonnal hívták a mentőket, és kórházba szállították.

„Az volt az egyetlen megoldás, hogy új orrot kapok, annyira durván összetört, de egy évet várnom kellett a műtétre. Együtt kellett élnem azzal az orral, ami állandóan emlékeztetett a támadásra. Sokáig kellett várnom, de megérte. Amikor a műtét után kijöttem a kórházból az új orrommal úgy éreztem, teljesen kicseréltek, hatalmas kő esett le a vállamról. Újra élhettem az életem, tovább tudtam lépni a történteken” – mondta Lund.

A volt fiúját 2012-ben körülbelül százezer forintra megbirságolták a történtek miatt. A kapcsolatuk egyébként nagyon idillien indult, és ugyan a lány ismerősei és szülei figyelmeztették, hogy elég rossz híre van a fiújának, nem foglalkozott velük. Aztán körülbelül fél év után elkezdett megváltozni a viszonyuk, mire a fent említett bulihoz értek több évnyi járás után, már kifejezetten rosszban voltak, legalábbis elég rosszul bánt a barátnőjével a srác. Állandóan szidta, de korábban nem fajult tettlegességig a dolog.

Mostanra az egészet maga mögött tudja, köszönhetően egy óriási véletlennek is. „A műtétem után végül nagy nehezen rászámtam magam, hogy kimozdulok a barátaimmal, nem akartam, hogy a támadás és a műtét határozza meg az életemet, tovább akartam lépni. Az egyik legelső este, amikor újra kimozdultam otthonról, odalépett hozzám egy nő, és azt krédezte, korábban gondolkoztam-e azon, hogy modellkedjek. Nem akartam hinni a fülemnek, nagyon jót tett az önbizalmamnak. Ezután neveztem be a Miss Hull szépségversenyre. Fantasztikus volt” – mondta.

Ha kíváncsi, hogy milyen volt Lund a támadás előtt és közvetlenül utána, akkorkattintson ide!