Alina Davis és Alison Brooks házasságot kötött. Annyi a bökkenő a történetben, hogy bár nevük alapján azt gondolhatnánk, de nem két nőről beszélünk. Mindketten oroszok, és frigyüket még az állam is jóváhagyta.

A múlt héten a 23 éves Alina Davis és a 19 éves Alison Brooks végre egybekelhettek, hogy boldogan éljenek, míg meg nem halnak. A News.com.au által vázolt történet ennél azért bonyolultabb: első látszatra úgy tűnik, két nő házasodott össze Oroszországban, ahol ez finoman szólva sem lehetséges. Alina és Alison azonban heteroszexuális pár, a nevükkel ellentétben pedig oroszok.

Alina Davis igazi neve Dmitrij Kozsuhov, és magát androgün férfinek tartja, aki a nők iránt érdeklődik, ugyanakkor szeret nőként öltözni és megjelenni. Davis állítja, annyira rajong a nőkért, és annyira szépnek tartja őket, hogy szerinte minél nőiesebb egy férfi, annál szebb. „Ideálisan a személyiség férfi és női jellegzetességekből áll össze. És ez a személyes fejlődés legmagasabb szintje" – vallja magáról. Párja, Brooks (szintén álnév) anno maga tette meg az első lépést, megbabonázta ugyanis Davis szépsége. Az első pillanattól tudta, hogy férfivel van dolga.

Egybekelésük nem volt egyszerű, a moszkvai hatóságok igyekeztek megakadályozni, de mivel hetero párról volt szó, nem tudtak mit tenni. Májusban, amikor a kérvényező papírokat kitöltötték, még úgy tűnt, minden rendben van. „De egy pár héttel az esküvő előtt elkezdtek hívogatni minket. Ha nem értek el, az anyámat hívták" – idézte fel Davis a nehéz időket.

Az esküvő napján ugyanolyan menyasszonyi ruhában jelentek meg, az orosz hivatalnokok pedig fel voltak háborodva. Őket ez nem zavarta, tettükkel pozitív üzenetet akartak küldeni sorstársaiknak. Davis más, hasonló cipőben járó pároknak is írt, hogy ne habozzanak, keljenek egybe bátran. Szerinte házasságkötésükkel fontos precedenst teremtettek. Alison Brooks azt tervezi, hogy szerelmével legalább két gyerekük lesz.