Ma 75 éve, hogy az Egyesült Államokban bemutatták az Óz, a csodák csodáját. Ennek örömére összeszedtünk pár információt, amit ön valószínűleg vagy nem tudott, vagy tudott, de olyan viccesek, hogy ön biztosan nem bánja, ha még egyszer elolvashatja őket.

A híres piros cipőt Lady Gaga őrzi

Az énekesnő három évvel ezelőtt ünnepelte 25. születésnapját, ez alkalomból pedig megkapta a filmben szereplő, varázserővel bíró piros cipőket, aminek nagyon örült, bár hordani sajnos még nem láttuk őket. Többek között ezt látja Lady Gaga, ha kinyitja a cipősszekrényét:

Az internetről az egész család beöltözhet a film szereplőinek

Ha az eredeti piros cipőt nem szerezhetjük meg, legalább próbálkozhatunk a dolog imitálására: van egy oldal az interneten, ami csak arra való, hogy Óz, a csodák csodájás jelmezeket nézegessünk és vásároljunk rajta. Vannak plus size, szexi és kutyajelmezek is, és ha most azt hinné, ez lehúzás, mert a Totóhoz úgyse kell jelmez, a kutya az kutya, tévednie kell: ha innen rendel jelmezt, az ön kutyájából is lehet Glinda, a jó boszorkány

Iszonyatosan sok remake-je van

Úgy látszik, az emberi értékek metaforikus történetét soha nem fogjuk megunni, és amíg a világ létezni fog, örökké készülni fognak újabb és újabb Óz-filmek. Az imdb-n megszámlálhatatlan mennyiségű találat van az "Oz" szóra, amiből saccra fele legalább tényleg Ózról vagy Dorothyról vagy. Ránézésre egyből a szívünkbe zártuk az oroszlános Ózt, a Muppet Show-Ózt, a 2013-as előzményt, az Óz, a hatalmast pedig már csak azért is szeretjük, mert Mila Kunis és Michelle Williams is játszanak benne. 

Még szép, hogy van belőle pornó is

Az internet 34-es szabálya, miszerint minden, ami csak a világon létezik, készült egy pornóváltozat is, az Óz, a csodák csodája esetében sem hagyja cserben az emberiséget. Bár a történet szexmusical-változatáról régebben már beszámoltunk, ha elmúlt már tizennyolc éves, és lelki-testi szemei fel vannak készülve egy mozgó szexvideó látványára, kattintson ide bátran, és nézze meg, hogyan szedi össze a bátorságát a gyáva oroszlán!

Totókutya igazából lány

A kutya, aki a filmben Totót alakítja, igazából egy Terry nevű szuka. A színésznő forgatásokon ugyan eltörte az egyik lábát, és a szélgépektől is nagyon félt, mégis hatalmas sztár lett a szakmában, köszönhetően idomárjának, aki egyébként pont augusztus 26-án, azaz a bemutatót követő egy nappal ünnepelte születésnapját, amíg egy szeptemberi napon meg nem halt. Véletlen volna?!

Judy Garland gyönyörűsége örökké szívünkben én

Igen, az ön szívében is! Ahhoz, hogy ezt tudomásul vegye, csak rá kell néznie a színésznőre és a kis Liza Minellire

Most pedig fogja szépen össze a rokonokat, barátokat, és csapjanak egy jó kis kiadós Óz, a csodák csodája/a nagy varázsló/a hatalmas tematikájú bulit, ahol megnézik valamelyik változatot, esetleg az eredeti filmet, ami azért olyan jó móka, mert közben azt is elképzelhetjük, hogy nagyanyáink is éppen ilyenek voltak hetvenöt éve a moziban!

Mutatjuk, mekkora lendülettel kell kanapé felé futniuk filmet nézni: