Egyelőre mindent tagad Sanford Rubenstein, egy menő New York-i ügyvéd, akinél azért jártak a napokban nyomozók, mert egy nemi erőszak ügyében vizsgálódnak. A férfit nem gyanúsítják hivatalosan, nem tartóztatták le, de a rendőrség vizsgálja egy 42 éves nő állításait, aki azt mondja, hogy a 70 éves Rubenstein egy buli után megerőszakolta.

Sanford Rubenstein egy 70 éves ügyvéd, az egyik legismertebb ügyvéd New Yorkban, rendőri túlkapásos ügyekkel lett igazán ismert. Még most is aktív, ő képviseli azt a terhes nőt, akit a napokban durván a földre löktek a rendőrök, de azt az Eric Garnert is, aki a nyáron halt meg New Yorkban egy rendőri intézkedés során, a mostani vizsgálatok szerint azért, mert a rendőrök olyan brutálisan szorították a nyakát, illetve lökték a földre.

Az ismert ügyvéd most a nyomozók kereszttüzében áll, miután szombaton meglátogatták a rendőrök az Upper East Side-i lakásában, ahol bizonyítékokat kerestek. Azért nyomoznak ugyanis, mert egy 42 éves nő azt mondja, hogy Rubenstein a múlt héten egy buli után felvitte magához, ahol megerőszakolta – írja a 7 Online.

A nő azt mondja, a New York-i Four Seasons hotelben voltak közösen Al Sharpton, egy tehetős, baptista aktivista születésnapján, mindketten ittak, de nem túlságosan sokat. A nő arra emlékszik, hogy felmentek Rubensteinhez, de arra már nem, hogy beleegyezett volna abba, hogy szexeljenek, de másnap fájdalmakkal ébredt a férfi ágyában, és legalább egy használt óvszert látott maga körül.

Az áldozat nevét természetesen nem árulták el, de annyit lehet róla tudni, hogy a születésnapos Al Sharpton egyik emberi jogi szervezete, többek között a rendőri brutalitással és faji megkülönböztetéssel foglalkozó National Action Network munkatársa.

A New York Daily Newsnak egy forrás azt mondta, hogy a nő az egyelőre állítólagos erőszak után kétszer biztosan önszántából lefeküdt az ügyvéddel. Ezt a névtelen forráson kívül természetesen nem erősítette meg senki. „Klasszikus, az egyik ezt mondja, a másik azt mondja sztori. A nő azt mondja, erőszek volt, a férfi azt, hogy nem” – mondta a lapnak egy rendőrségi forrás. A nyomozók egyelőre bizonyítékokat gyűjtenek, hogy tisztábban láthassanak az ügyben.

Szombaton négy nyomozó fésülte át az ügyvéd lakását, majd a nyomozók után nem sokkal megjelent Rubensteinnél egy másik, menő New York-i ügyvéd, Benjamin Brafman, aki azt mondta, hogy ő képviseli Rubensteint, aki természetesen egyelőre, amíg nem történt gyanúsítás, gyakorlatilag nem is kommentálta az ügyet.

A rendőrök azt mondják, nem lesz egyszerű dolguk, ha kiderül, hogy tényleg a neves ügyvéd erőszakolhatott, mert Rubenstein nagyon dörzsölt. „Ügyvéd, ismeri a jogot, az ő elmondásában mindkét fél beleegyezett az aktusba” – mondta a lapnak egy másik forrás.

Még a házkutatás előtt próbálták lépre csalni Rubensteint, a nyomozók megkérték az áldozatot, hogy hívja fel az ügyvédet, és tegyen fel neki néhány kérdést, hátha elszólja magát, a nyomozók pedig rögzítették a hívást. Amikor a nő azt kérdezte, hogy mi történt előző este, akkor Rubenstein teljesen nyugodtan azt mondta, hogy lefeküdtek egymással, nem habozott, és nem is mondott semmi terhelőt.

A New York Daily Newsnak nyilatkozó rendőrségi forrás azt mondta, a rendőrök nem is lehetnének boldogabbak, ha kiderülne, hogy az egyik legnagyobb bírósági kritikusuk a vádlottak padján ülhet valamikor.