Az amerikai Tristen Kurilla megsértődött, hogy kiabált vele egy 90 éves nő, botot ragadott és megfojtotta áldozatát, de gyomorszájon is ütötte. Október 22-én állhat bíróság elé a kisfiú — számolt be a Gawker

Kurilla szombat délután meglátogatta nagyapját, aki egy idős hölgyet gondozott otthonában. A kisfiú bement a néni szobájába, de amikor az kiküldte őt, nagyon megharagudott. A gyerek fogott egy fabotot, és áldozata torkához szorította, majd többször is torkon és gyomorszájon ütötte a 90 éves, védekezni képtelen beteget.   

Tristen Kurilla beismerte tettét a rendőröknek. "Megöltem a nénit" — mondta, majd többször elismételte, hogy ő csak bántani akarta.

Pennsylvania államában – ahol az eset történt – fiatalkorút nem vádolhatnak emberöléssel. Hogy a tízéves tettes bíróság elé állhasson, felnőttként kezelik. A gyilkosság óta előzetes letartóztatásban van a megyei börtönben, és óvadék ellenében sem helyezhető szabadlábra. A gyerek édesanyja szerint a  fiának korábban is voltak mentális problémái. 

A gyerek ügyét október 22-én tárgyalják. Ügyvédei ezen a napon kérvényezhetik, hogy inkább a fiatalkorúak bírósága vizsgálja az esetet.