Nina Pham bátran és humorral kezeli a helyzetét, pontosabban azt, hogy ebolásan fekszik egy marylandi kórház elkülönítőjében. A lenti videót kollégája készítette róla még Texasban, ugyanis ő volt az első ápoló, aki megfertőződött a dallasi betegtől. Úgy tűnik, jól bírja a gyilkos vírus nyomását, a videó alapján is jó erőben van.

Mivel úgy tudjuk, Nina Pham amerikai ápolónő jól van, nem azt írjuk az alábbi videóra, hogy szívfacsaró, inkább azt, hogy cuki. A Gawker (is) közölte a felvételt, ami a Texas Health Presbyterian Hospital orvosa, Dr. Gary Weinstein készített annak alkalmából, hogy az ebolás nőt át tervezték szállítani Marylandbe, egy másik nagyobb kórházba.

A búcsúzás könnyesre sikeredett, Weinstein és egy másik ápolónő megköszönték Phamnak, amiért részt vett az amerikai ebolás beteg, Thomas Eric Duncan kezelésében (tőle kapta el a vírust, pénteken állapították meg). „Gyertek Marylandbe! Parti. Parti Marylandben!" – poénkodott Pham, aki azért kapott egy zsepit, hogy letörölje a könnyeit.

A videó talán arra is jó lesz, hogy kicsit megnyugtassa az amerikai közvéleményt, amely meg van ijedve attól, hogy már két ápoló elkapta a betegséget az országon belül. Hétfőn amúgy egy meggyógyult betegtől vért is kapott a beteg nő, és a másik ápolóval együtt már jobban vannak. Nyugat-Afrikában, a vírus gócpontjában eközben egyre riasztóbb a helyzet, ha a világ nem cselekszik, összerogy a régió.