Rég jött hír olyan embertelen gyilkosról, mint a brazíliai Thiago Henrique Gomes da Rocha. Az anyjával élő magányos gyilkos motorral érkezett a helyszínekre, rablást kiáltott, lőtt és elmenekült. Bevallása szerint 39 emberrel, köztük 16 nővel végzett így. Egyik áldozata csak 14 éves volt. Végül a lopott rendszámtábláin bukott le.

A 26 éves brazil Thiago Henrique Gomes da Rocha neve mindörökre bekerült a világ legkegyetlenebb bűnözői közé. A férfi ugyanis nemrég beismerte, hogy 39 embert ölt meg – írja a Daily Mail. Da Rochát először azért fogták meg a rendőrök, mert a motorján hamis volt a rendszámtábla, aztán hamar eljutottak odáig a vallomásban, hogy ő volt az a motoros gyilkos, aki gyakran fejlövésekkel végzett áldozataival, majd elhajtott. Őrizetbe is vették.

Úgy tudni, a férfi az anyjával élt Goiânia városában, és azzal magyarázta motoros ámokfutásait, hogy dühöt érzett minden iránt. Áldozatai között 16 nő is volt. Módszere gyakran volt az, hogy bement egy boltba, rablást kiáltott, lelőtte áldozatát, majd értékek elvitele nélkül távozott a motorán. A meggyilkoltak zöme idén esett áldozatul Da Rochának, egy 14 éves lány is belehalt az egyik lövésébe januárban. A férfi azt is elismerte, hogy hajléktalanokat és transzvesztitákat is megölt.

A férfit végül kedden fogták el a különleges rendőri erők, ekkor már a fél város rettegésben élt, tüntettek is a rendőri tétlenség miatt. Az említett elfogás előtt már a rendőrök kiderítették, hogy ő lehet a gyilkos, mert eljárás folyt ellene a hamis rendszám birtoklásáért. Elfogásakor átkutatták anyjával közös lakását, a gyilkosságokhoz használt revolvert is lefoglalták kések, egy kalapács és egy bilincs mellett.

Da Rocha csütörtökön megpróbált öngyilkos lenni a cellájában: összetörte a villanykörtét, és az egyik szilánkkal igyekezett felvágni az ereit. Elfogásakor amúgy azzal magyarázta tettét a rendőröknek, hogy az emberölésekkel igyekezett oldani a benne felgyülemlett szorongást. „Azt hiszem, ő egy sorozatgyilkos. Kezdetben csak random módon ölt, de a vége felé kialakított egy sémát" – mondta róla Joao Gorski rendőrfőnök. Ha bebizonyosodnak a gyilkosságok, a világ egyik legtöbb áldozatot követelő sorozatgyilkosává válhat a brazil férfi. A listát jelenleg a kolumbiai gyerekgyilkos, Luis Garavito vezeti, akire 138 emberölést tudtak rábizonyítani, de akár négyszáz áldozata is lehet.

Ezt a cikket Facebook-oldalunkon kommentelheti.

Kövessen minket a Facebookon is!