A 19 éves Hannah Norman szabadidejében érdekes hobbit űz: folyamatosan szoláriumba jár, illetve önbarnítóval keni magát. Igazából nem a szabadidejében, mert olyan alig van neki: naponta négy szoláriumot látogat végig, és utókezeli magát bronzosítóval. Na, vajon miből telik neki erre?

Hannah Norman havi ezer fontot, vagyis körülbelül 387 ezer forintot költ arra, hogy barna legyen a bőre. Vagy barnaszerű. Nézzék meg az alábbi képet, ezen jól látszik, ilyen.

A cwmbrani (Wales), tizenkilenc éves nő életrendje mentes a változatosságtól: minden nap háromszor megy szoláriumba. Négy különböző szalonba, ugyanis egyszerre negyedóránál nem lehet több időt tölteni egy napágyban, ő viszont napi minimum negyven percet szeret. De ez sem elég neki, mert utána még önbarnítóval kenegeti magát. Erős a gyanúnk, hogy legjobb barátnőjével, Elizabeth Sullivannel azért lóg annyit, hogy még nyilvánvalóbb legyen a kontraszt.

Sullivan egyébként annyira a legjobb barátnője ellentéte, hogy ő meg bőrfakítót rendelt az interneten, ilyen ez a gót élet. Talán nem kéne megennie a zöldséget. Mindenesetre Norman hiába győzködi, nem hajlandó kipróbálni a barnítókat. Pedig lenne honnan példát venni, a barnulásbolond Norman ugyanis már reggel, ébredés után is bekeni magát. Az ebédidőt is ilyesmivel tölti – ékszeriparban dolgozik, jelentsen ez bármit is –, és, mint minden függő, szorong, ha kimarad egy alkalom. „Ha meglátok valakit az utcán, akinek a bőre sötétebb az enyémnél, féltékeny és irigy leszek, azt kívánom, bárcsak én is úgy néznék ki. [...] Boldogabb vagyok, ha sötétebb a bőröm, jobban érzem magam. Így szeretek kinézni, ez vagyok én. Az emberek bókolnak, amikor barna vagyok, azt mondják, szépen ragyogok.”

Két éve megpróbált leszokni, de egy hét után depressziós lett a tudattól, hogy milyen sápadt. Úgyhogy hiába drága ez a hobbi, inkább vállalt egy részmunkaidős állást, hogy finanszírozni tudja. Összes bevétele kétharmadát költi arra, hogy más színű legyen, mint amilyen. Anyjának egyébként havi kétszáz fontot, bő 77 ezer forintot ad lakbérként. „Nem sok marad másra, nemigen van pénzem arra, hogy eljárjak otthonról, vagy ruhákat vegyek, de a barnaság megéri.”

A testápoló-gyártóknak is: a rengeteg barnító és szolárium annyira kiszárítja a bőrét, főleg a mellkasán és a nyakán, hogy állandóan kenegetnie kell magát, különben fájdalmai lennének. Úgyhogy minden táskájában van hidratáló.