Katie Piper életét 2008-ban marta szét a tömény kénsav. Az utóbbi hat évben nem csak külsejét varázsolták vissza az orvosok, de új életcélokat is talált magának. Most épp sikeres műsorvezető és elkötelezett anyuka.

Katie Piper története 2008-ban kezdődött, hogy aztán rendkívüli sorsa és lelkiereje többször is ámulatba ejtse a világot. Az egykori modellt 2008-ban megerőszakolta, megverte a pasija, majd megkérte egy barátját, hogy kénsavval öntse arcon a nőt. Piper sérülései brutálisak voltak, és bár először nem akart élni, végül 150 műtétet is átvészelt, hogy külsejét valamennyire helyrehozzák.

A most 30 éves Piper azóta televíziós műsorvezetőként dolgozik, és megtörtént vele az, amit a támadás után lehetetlennek gondolt: boldog párkapcsolatban él, és márciusban megszületett kislánya, Belle (szinte napra pontosan akkor, amikor hat éve áldozatul esett a szörnyű savas támadásnak). 

Szeptemberben megjelent önéletrajzi könyve is, amiben részletesen elmeséli a borzalmakat, amiket erőszakos barátja, Daniel Lynch mellett átélt, és mesél arról is, hogyan alázták meg férfiak a savtól eltorzult arca miatt. Egyikük például elvitte vacsorázni, majd – bár ilyen sztori csak a filmekben van – „egy percre kiszaladok” felkiáltással egyszerűen otthagyta az asztalnál, osztotta meg a kedves epizódot annak idején a Daily Maillel. Végül egy barátja mutatta be egy James nevű illetőnek, akivel már két éve él együtt, igaz, a vezetéknevét nem szereti hangoztatni.

Twitter oldalán viszont csodásan dokumentálja anyaságát, például így:

A TLC-n pedig már nálunk is látható a Csináljuk vissza című műsora, amelyben olyan embereknek próbál segíteni, akik kisebb-nagyobb elmeállapotbeli rövidzárlat hatására eltorzították a testüket.