Lenyűgöző összeállítást jelentetett meg a Daily Mail, amelyből kiderült, hogy az anyajegyeink is fontos üzeneteket közvetítenek Sorsról, Lehetőségekről és Végzetről. Ha már tudott róla, akkor bocs, de ha nem, okvetlenül mélyüljön el velünk a kínai asztrológia vonatkozó fejezeteiben!

A kínai asztrológiáról eddig kábé annyit tudtunk, hogy van olyan, hogy ló éve, ehhez képest kiderült, hogy az anyajegyeinket is tudja értelmezni, és abból messzemenő következtetéseket von le. Ha hisz az ilyesmiben, akkor most örüljön nagyon mert megismerheti saját személyiségét, lelki alkatát, jövőjét, és egészségügyi kilátásait. Ha Marilyn Monroe kicsit odafigyelt volna, sosem érte volna baleset. De nem ám.

Ezt a rengeteg okosságot nem csak maguktól tudják: Simon Wong mondta el nekik, aki magát harminc éve gyakorló szakértőnek mondja, és állítja, az anyajegyek elemzése gyakori a kínai orvoslásban. „Segít abban, hogy megalkossuk a páciens testi-lelki profilját, segít a diagnózis felállításában, a megfelelő kezelés kiválasztásában” – így a szakértő. Álláspontja szerint a testünkben zajló változásokat az életeseményeink kiváltotta érzelmi-fiziológiai változások okozzák (ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy ha változik a testünk, akkor változik a testünk, igen), és ha behatóan tanulmányozzuk az anyajegyeinket, akkor jobban megismerjük energiacsatornáink működését.

A következtetés vadnak tűnhet, de Wong úr tudja, mit beszél. „A csí arcunk és testünk bizonyos területetein, bizonyos életidőszakokban aktívabb, áramlását hangsúlyozhatja vagy blokkolhatja egy egészséges anyajegy.” Világos, ugye? A lényeg, hogy ahol anyajegy van, ott valami történik az energiaáramlásunkkal, szóval az a minimum, hogy odafigyelünk az ilyesmire. Íme, Az Útmutató (egy része)!

  • Homlok: Ha középen van az anyajegy, akkor nehezen kommunikálunk a rangsorban fölöttünk állóval. Ha a szélén, akkor van bennünk kitartás, energia, és tudunk fókuszálni.
  • Szemöldök: A szemöldök alatti anyajegy nagy anyagi bőséget jelez. Ha nem látszik, akkor még nagyobbat, és persze különleges, mint egy rejtett kincs. Ha a szemöldök fölött van, akkor meg Lóriel mágus (0690 555 5555, 360Ft+ÁFA minden megkezdett perc, égnek a vonalak) nélkül is áradni fog a pénzenergia.
  • Szemhéj: Diszharmónia a családban, pénzpazarlásra való hajlam. Ha meg a szemünk alatt van, akkor túl érzelmesek vagyunk. 
  • Orca: Magányosságra utal, és képtelenséget a letelepedésre, családalapításra. Ha az orrtól lefelé húzódó ránc mellett, vagy egyenesen azon van, akkor az balesetet jelezhet.
  • Fül: A kínai asztrológiában a fülek jelenítik meg valódi személyiségünket, szóval ha van egy anyajegy a fülcimpánkon, akkor jó hírnévnek örvendő, kellemes emberek vagyunk. Ha belül van, akkor sokáig fogunk élni, ha meg a tetején, akkor okosak vagyunk. Ha mindkét fülünkön van, akkor nagy befolyást szerzünk, és kényelmes életünk lesz.

Talán ennyi elég lesz mutatóba, már csak azért is, mert vannak szakoldalak, amelyeken pontosan és részletesen tájékozódhat az ilyesmiről, illetve általánosságban az anyajegyekről. Utóbbi linkelt oldalon például az alábbi bölcsességet olvashattuk: „A legtöbb ember testén fellelhető egy-két anyajegy, ám nem ritka az sem, ha valakinek a bőrén nagyszámú anyajegy látható. Sok újszülött anyajeggyel jön a világra, van, amelyik eltűnik, és van, amelyik az élete során megmarad. Számos várandós nőnél alakulnak ki újabb és újabb anyajegyek, sőt a meglévők is tovább növekedhetnek, és egész életen át megmaradnak.”

Mindenféle kuruzslás és lolfaktor nélkül: a legbölcsebb, amit tehet, ha rendszeresen vizsgáltatja magát, mert az anyajegy főleg bőrrákot jelezhet előre.