Woody Allennek köszönhetően köztudott, hogy a rablók lúzerségének nincs alsó határa. A legostobább bűnöző címért több kategóriában indulnak a versenyzők, az egyik ilyen a hülye maszkok viselése. Mostanában a gorilla a menő, de az elmúlt években csodás egyéb megoldások születtek már.

Virginiában egy hét leforgása alatt két 7-Eleven hálózat két boltját is kirabolta egy férfi, aki gorillamaszkot viselt. Az első rablás múlt pénteken történt Newport Newsban, a második pedig kedden Hamptonban, a férfi lőfegyverrel fenyegetőzött, és készpénzt követelt. Majd miután egyelőre ismeretlen összeget zsákmányolt, elfutott a helyszínről. A rendőrség keresi a tettest, bár a testalkatán kívül nem sokban tudnak segíteni a szemtanúk, írja a Huffingtonpost.

Szeptember 29-én Oklahoma City-ben tartóztatott le a rendőrség két férfit, sorozatos rablás vádjával, és a nyomozás szerint legalább egy esetben ők is gorillamaszkot viseltek.

A bűnözők kreativitása nem áll meg a főemlősöknél, sőt, messze túlnyúlik azokon. Egy floridai, sarasotai férfi például Albert Einstein maszkban rabolt ki egy Wells Fargo kirendeltséget.

2012 decemberében egy másik, roppant kreatív férfi szintén a Wells Fargo bankfiókjait pécézte ki magának, ő Barack Obama republikánus ellenfelének, Mitt Romneynak álcázta magát, és öt helyen is sikeresen jutott így készpénzhez.

2013-ban két óra alatt három 7-Eleven bolt is áldozatul esett egy vörös Sith-maszkos egyénnek. Naná, hogy a sötét oldal segített neki. 2011-ben egy Gumby nevű, az Egyesült Államokban igen népszerű rajzfilmfigura próbált kirabolni egy boltot San Diegóban, ám a19 éves Jacob Kiss a tizenöt perc hírnéven és pár év felfüggesztetten kívül semmit nem szerzett.

Most pedig jöjjön pár nehézsúlyú versenyző, a Rawjustice összeállításából.

Van a férfi – megérdemli, hogy leírjuk a nevét is, Kasey G. Kazee –, aki szigetelőszalaggal tekerte körbe a fejét, mielőtt berontott egy italboltba Kentuckyban. 

Aztán itt az úr, aki fának, de legalábbis bukszusnak öltözött, hogy sikeresen készpénzhez jusson.

Mondjuk ő legalább azt felfogta, hogy ha nem is rendeltetésszerűen, de érdemes eltakarni a fejét, nem úgy, mint az a két rabló, akik egy benzinkutat akartak megfosztani a bevételtől, tangával a fejükön.

A világ kétségtelenül legostobább két rablója viszont nem más, mint Matthew Allan McNelly és Joey Lee Miller, akik a következő módon próbáltak betörni egy iowai lakos házába:

Igen, jól látják, ez alkoholos filctoll. Jó, hát nem volt kéznél símaszk. Problem?