Múlt héten Natasha Kampusch jelentette be vetkőzési szándékát az állatkerti állatok szabadságáért folytatott küzdelemhez csatlakozva, követve ezzel több tucatnyi sztárt, akik testüket adták a PETA-nak. Bár a nők még mindig jóval hamarabb és jóval többen dobálják le ruháikat a nemes cél érdekébek, szép számmal akad az állatvédő szervezet kedvéért pőrén pózoló férfi modell, köztük hírességek is. Összegyűjtöttük ezek közül a legismertebbeket, Ön pedig döntse el, melyik celeb kedvéért mondana le egy szőrmebundáról!

1. Jamie Bamber

A Battlestar Galactica ( itthon Csillagközi romboló ) sztárját is bekebelezte a PETA, és kolléganője, Tricia Helfer után nem sokkal ő is a szervezet egyik plakátján feszített. Jamie Bambert egy olyan kampányhoz adta nevét és testét, ami a Buckingham palota őrei fején hordott medveszőr kucsma ellen tiltakozott. A kép alatti felirat egy a PETA-tól megszokott szójáték, ami magyarul annyit jelent, “Inkább csupasz bőr, mint medvebőr.”

2. Dennis Rodman

Dennis Rodman volt az első sportoló, aki levetkőzött a PETA „Ink not Mink", vagyis „Tintát és nem bundát" kampányának kedvéért. Az állatvédő szervezet szőrmeellenes akciójának promóciós plakátján az NBA kosaras Rodin gondolkodójához hasonló pózban, meztelenül ült modellt, a következő képaláírással: „Érezd magad jól a saját bőrödben és hagyd, hogy az állatok is ezt tegyék." A színésszé avanzsálódott sztár példáját olyan nevek követték a nemes cél érdekében, mint Carey Hart, Tommy Lee és Steve O.

3. Carey Hart

Köztudott, hogy Pink hosszú ideje a PETA lelkes tagjaként az állatokkal szembeni etikus bánásmód szószólója - amit viszont a pasijáról talán kevesen tudnak elképzelni. Pedig a motorcross versenyző is élt a lehetőséggel, és csatlakozott a szőrmeellenes kampányhoz. Carey Hart Dennis Rodmanhoz képest kicsit visszafogottan, mindössze félmeztelenül, sűrűn kivarrt felsőtestét mutatva pózol az állatvédelem érdekében, szintén annak a kampánynak a keretén belül, ami inkább a tetoválást javasolja a bunda helyett.

A pár házassága 2007-ben ért véget, egyes források szerint a férj hűtlensége miatt, mások szerint csak a karrier volt rossz hatással a kapcsolatukra. A válás kimondása után viszont kiderült, hogy a megrögzött aktivisták nem tudnak egymás nélkül élni, és február óta ismét az esküvőjüket tervezik.

4. Steve O

Mindössze egy éve szabadult a rehabról, így kétséges, mennyire volt tudatában Steve O annak, hogy mihez adja a testét, rajongói mindenesetre örömmel fogadták a végeredményt. A bundaellenes kampányhoz egyébként kétféle plakát is készült a Jackass sztárjával: az egyiken szolidan csak a bicepszét villantja meg, a másikon viszont meztelenül szerepel, premier pláneban mutatva seggét a nézőközönségnek. A tetoválásairól is híres Glover ( saját arcképét varratta a hátára ) mostanában nagyon hajaz a jófiúságra: a hírek szerint jó ideje tiszta, feladta önpusztító életmódját, és tervei között szerepel, hogy a rehabon forgatott élményeit dokumentumfilm formájában osztja meg az MTV nézőivel.

5. Tommy Lee

Mintha bárki is csodálkozott volna azon, hogy az alapból exhibicionista zenebohócot, Tommy Leet is sikerült vetkőzésre bírni, a PETA meg is magyarázta ennek okát a honlapjukon. Mint azt írták, az ugyancsak teletetovált sztárt Londonban érték utol, és nem kellett sokat győzködniük, hogy testét megmutatva jótékonykodjon egyet. Míg Lee temperamentumából kiindulva a pucérkodást egy jó buli utáni vágynak tudják be legtöbben, az állatvédő szervezet hisz abban, hogy a zenész exfelesége, Pamela Anderson példáját követve tisztában van azzal, hogy egy-egy bunda milyen állatkínzással jár. A fenegyerek egyébként semmi újat nem tudott mutatni a világnak – hála házi pornóvideójának, amiről már a gyerekei is tudnak.

6. David Cross

David Crosst mindenki nagy nevettetőként ismeri, hiszen számtalan vígjáték elmaradhatatlan szereplője, a magánéletben viszont véres elszántsággal küzd az állatok lemészárlása ellen. A közvélemény szerint bár ne tenné, vagy legalábbis ne abban a formában, ahogyan megtette. A nem túl előnyös idomokkal rendelkező színész ugyanis szintén levetkőzött, és egy szál farokban vonult végig a kifutón, csak egy apró kiegészítőt, a szemüvegét viselve. „Hordd a saját bundád – és hagyd az állatoknak is a magukét” – üzeni azoknak, akik még tudnak a látvány után a feliratra is összpontosítani.