A legújabb Harry Potter film premierjén szakadt az eső, a szereplők és a történet írónője az esőfüggönyben sugárzott. Emma Watson légiesen, JK. Rowling nem túl előnyös királykék estélyivel, Helena Bonham Carter kastély alakú táskával varázsolta el a fanatikusokat. Ön szerint ki nézett ki a legjobban a premieren? Rendhagyó heti boszorkánytrend. Szavazzon!

Ki nézett ki a legboszorkányosabban?

A Harry Potter és a Félvér herceg londoni premierjén természetesen részt vettek a szereplők és a varázsvilág megalkotója, J.K. Rowling is. A szakadó eső ritmusában végigvonultak a vörös szőnyegen az alkotók. Amíg a szereplők a filmben Roxfortos egyenruhába vagy esetleg farmerbe bújnak, most megtekinthetjük őket estélyiben. Mivel mi is Harry Potter lázban égünk, nem tudtunk hétvégéig várni, ezért egy hétközi heti trend cikkel szeretnénk a hozzánk hasonlóan rajongó olvasóknak kedvezni. Szavazzon, Ön szerint melyik varázslóhallgató – illetve varázsvilágalkotó - néz ki a legboszorkányosabban?

Emma Watson – Hermione Granger

A színésznő gyerekkora óta hozzászokott, hogy a vörös szőnyegen pózolás, hiszen minden évben óriási csinnadratta keretében mutatják be a Harry Potter filmeket. Emma Watson egy a hetvenes éveket idéző Ozzy Clark ruhát választott a premierre, ami a villantásos incidenstől eltekintve jó döntésnek bizonyul. A mintás ruhát Watson arany szandállal és piros hajdísszel dobta fel, a visszafogott ékszereinek köszönhetően pedig le sem tudtuk venni a szemünket a korábban műkorcsolyázónak is beöltöző színésznőről, aki egyébként a divatszakmába is betagozódott már, a Chanel korábbi kampányarca volt.

J. K. Rowling

Az írónő ugyan nem szerepel a filmben, így nem is lehet potteri értelemben boszorkánynak aposztrofálni, azonban nélküle nem jöhetett volna létre a Harry Potter mánia. J. K. Rowling egy királykék, hosszú ruhát választott a hatodik filmpremierre. A varázslók világával multimilliomossá váló írónő is egy aranyszínű szandált talált megfelelőnek az egyébként nem túl különleges ruha feldobásához. Azonban legnagyobb sajnálatunkra hiába az óriási fülbevaló és az estélyihez színben passzoló táska, nehéz nem észrevennünk, ez a ruha nem túl előnyös az írónő dekoltázsára nézve. A pirosra festett körmökre inkább nem mondunk semmit.

Helena Bonham Carter – Bellatrix Lestrange

A filmben az őrült és rettentően gonosz boszorkányt, Bellatrix Lestrange-ot alakító színésznő mindig is a különcségéről és az egyéni stílusáról volt híres. A fekete ruhát tört fehér tüllel és felsővel összepárosító Carter a teljes összhatás kedvéért pöttyös harisnyával tetézte a kinézetét. A legjobb és legeredetibb választás képzeletbeli díja azonban a cipőjéhez színben remekül passzoló táska miatt jár Helena Bonham Carternek. Hiszen nem sok ember mondhatja el magáról, hogy egy kastély formájú retikül birtokosa. Vagy ha mégis, nem sokan merik azt felvállalni, azt meg pláne kevesen tennék meg, hogy egy premieren, a vörös szőnyeg közepén viseljék. Mindenesetre nekünk tetszik.

Evanna Lynch - Luna Lovegood

A filmben különböző növényekből készített ékszerekben és rikító színű ruhákban pompázó Luna Lovegoodot alakító Evanna Lynch eddig nem kapott túl nagy szerepet és figyelmet. Azonban a színésznő egyéni döntésen alapuló ruhaválasztása mindenképpen dicséretet érdemel. A fehér alapon fekete csíkokkal díszített hosszú estélyi még a fehér bőrhöz is kifejezetten jól áll Lynchnek. Az ideális uszálymérettel ellátott kreációhoz azért sikerült egy kék fülbevalót, egy ezüst karkötőt, és egy óarany nyakláncot választania. Talán ezzel a kis kuszasággal Luna Lovegood elvarázsoltsága előtt akart tisztelegni.

Bonnie Wright – Ginny Weasley

A Weasley varázslócsalád legkisebb gyerekét, Ginny Weasleyt alakító Bonnie Wright lehet az új boszorkányideál. Kikupálódott, félénk kislányból dögös kiscsaj lett. Filmbeli iskolatársaival ellentétben egy rövid ruha mellett döntött - legalább kevesebb vizes ruha tapadt rá. A most bemutatott részben a Harry Potter barátnőjévé előlépő Weasley-lány fekete alapon piros mintás ruhája tökéletesen illik a vörös hajához, ráadásul színben passzoló cipőt is sikerült találnia. Azonban a se nem szűk, se nem bő szabás; a nem is egyenes, nem is féloldalas hossz olyan hatást kelt, mintha nem a megfelelő méretet választotta volna Wright, aki mindezt egy övvel próbálná leplezni.