Arról, hogy közkedveltek mostanában a nosztalgikus hangulatú fotósorozatok, már korábban megemlékeztünk. Szintén nagy népszerűségnek örvend egy-egy legendás sztár külsejének lemásolása is, főleg, ha Marilyn Monroe-ról van szó. A saját Monroe-tetoválással rendelkező Lindsay Lohan például kétszer is megkísérelte az átalakulást, majd a fiatal Madonnával is tett egy próbát. Kate Winslet inkább Catherine Deneuve-ként meztelenkedett, míg Jennifer Love Hewitt Audrey Hepburnnek öltözve ünnepelte 30. születésnapját. Ön szerint kinek sikerült a legjobban lemásolnia legendás kolléganőjét?

Lindsay Lohan - Marilyn Monroe

A 23 éves színésznő vezeti azoknak a hollywoodi hírességeknek a listáját, akik egy fotósorozat, egy reklám miatt, vagy csak saját örömükre egy legendás kolléganőt másolnak. Lohan az elmúlt bő félév során kétszer is Marilyn Monroe-ként jelent meg a kamerák előtt. Igaz, a második alkalommal nem már létező fotókat másoltak le, hanem a stáb egy kicsit elrugaszkodott a valóságtól. Ami az első sorozatot illeti, Bert Stern a The Last Sitting néven elhíresült fotósorozatot próbálta reprodukálni a saját Monroe-idézettel büszkélkedő sztár főszereplésével. Állítása szerint Lohan meglehetősen ügyesnek bizonyult, ugyanis néha olyan volt, mintha az igazi Marilyn Monroe-val dolgozott volna együtt.

A második sorozat a spanyol Vogue számára készült. Ezeket a képeket Alix Malka fotóművész jegyzi, akinek a munkájával a színésznő természetesen nagyon elégedett volt. „A fotózás jól ment. A fényképész úgy rendezte az egészet, mintha egy film lenne, és ez segített beleélni magam a karakterbe " – nyilatkozta Lohan, aki Andy LeCompte stylist szerint szívesen kísérletezik különböző karakterek megformálásával.

Lindsay Lohan – Madonna

Az ifjú színésznő rövid időn belül egy másik híresség bőrébe is belebújhatott a Glamour magazinnak köszönhetően. A szerkesztőség ugyanis úgy döntött, hogy pár fiatal híresség segítségével tiszteleg olyan ismert amerikai nők előtt, akik valamilyen komoly és/vagy példaértékű teljesítményt vittek véghez. Lohannek Madonnát kellett megformálnia, aki régebben szinte ipari mennyiségben vette át Marilyn Monroe stílusjegyeit, így tisztelegve példaképe előtt. A problémás színésznőnek egyébként azt a jelenetet kellett reprodukálnia a magazin számára, amikor Madonna az 1984-es MTV gálán a színpadon fetrengve adta elő Like a Virgin című számát.

Bár Lohan csak két évvel a fellépés után látta meg a napvilágot, szerencsére CD-gyűjteményében ott volt egy válogatásalbum, amin az ominózus szám is szerepelt, és amit ő a család nagy örömére rendszeresen elő is adott. „Amikor kicsi voltam, minden egyes nap, amint hazaértem az iskolából, meghallgattam az Immaculate Collectiont, és együtt énekeltem a dalokat Madonnával" – mesélt gyermekkori élményeiről Lohan, aki egyébként énekesnőként is szerencsét próbált. Például két saját lemezzel is előrukkolt. A Glamour magazin összeállításában egyébként szerepel Alicia Keys énekesnő is, aki Michelle Obamaként pózolt, vagy a Hősök című sorozat sztárja, Hayden Panettiere, aki viszont Amelia Earhartként feszít az egyik képen.

Kate Winslet - Catherine Deneuve

A színésznő, aki legutóbb egy New York-i felhőkarcoló tetején idézte fel a múlt egyik híres fotóját, pár hónappal korábban Catherine Deneuve-nek öltözve állt Steven Meisel fotós kamerája elé. A művész és a híresség így akarta leróni tiszteletét a francia színésznő és az ő főszereplésével készült Nap szépe című film előtt, amit 1967-ben mutattak be. Catherine Deneuve a filmben egyébként egy unatkozó, gazdag fiatalasszonyt alakít, aki férje háta mögött napközben luxusprostituáltként tevékenykedik. Luis Bunuel alkotását idéző fotósorozat a Vanity Fair magazin decemberi számában volt látható egy hosszabb interjúval kiegészítve.

A legtermészetesebb hírességnek tartott celeb ebben kifejtette, hogy a meztelen fotók miatt biztos csúnyán néz majd rá a többi anyuka, ha kisfiát bekíséri az iskolába: "Ha belépek az osztályterembe, még ha csak egy pillanatra is ugrom be, azonnal végigmérnek. Előfordul, hogy rákérdeznek arra, mi a szép bőröm titka. Olyankor elárulom, hogy nincs semmiféle titok, csak az ügyes smink a dolog nyitja. Mióta elmúltam 30, vannak pattanásaim, ugyanolyanok mint az átlagembereknek - csak én tudom, hogyan tüntessem el őket." A magazin szóvivője kifejtette, némi retusálásra ezek ellenére szükség volt. A színésznő szóvivője pedig fontosnak tartotta leszögezni, hogy csupán Winslet bőrén változtattak egy kicsit, a testéhez nem nyúltak az utómunkáért felelős emberek.

Natalia Vodianova – A divatvilág istennői

Míg a Glamour magazin az Egyesült Államok példás asszonyainak mondott köszönetet fotósorozatával, addig a Vogue inkább a legendás modellek előtt tisztelgett hasonlóképpen. Igaz, a régmúlt szupermodelljeit nem más-más ifjú kolléganő, hanem egyetlen szakmabeli személyesítette meg, mégpedig nem más, mint a 27 éves Natalia Vodianova. Az Oroszországban született modell természetesen egy saját módszert dolgozott ki arra, hogyan is tudná hitelesen megformálni a nagy elődöket. "Alaposan megnéztem mindegyik nő ajkait. Nagyon különbözőek" - nyilatkozta a modell, aki hozzátette, orosz származása is sokat segített a feladat megoldásában. „Penelope Tree-t nem volt nehéz leutánozni ezzel a módszerrel, de Lauren Hutton már komolyabb odafigyelést igényelt" – nyilatkozta Vodianova, akinek valószínűleg az is előnyére vált, hogy állítólag mindenre nyitott.

Akárcsak Kate Winslet Deneuve-utánérzését, ezeket a képeket is Steven Meisel fotós készítette. Natalia Vodianova remek képei mellett természetesen feltüntettek pár fontos tényt a divatvilág istennőiről, hiszen a mai fiatalság valószínűleg kevés információval rendelkezik a szakma nagy öregjeinek életéről és munkásságáról. Vodianova egyébként a következő legendás kolléganőket igyekezett megszemélyesíteni: Twiggy, Veruschka, Jane Pachett, Dovima, Marisa Berenson, Jean Shrimpton, Lauren Hutton, Penelope Tree és Suzy Parker.

Scarlett Johansson - Marilyn Monroe

Úgy tűnik, hogy a legtöbb híresség a tragikus körülmények között elhunyt szimbólum bőrébe bújik bele a legszívesebben. Bár Scarlett Johansson mostanában már barna fürtökkel mutatkozik a nyilvánosság előtt, amikor a Dolce&Gabbana kozmetikai termékeinek kampánya számára állt modellt, még javában szőke volt. Kész szerencse, hiszen így még könnyebb volt Monroe-hasonmásként domborítani. Utólag kiderült egyébként, hogy az egyezés csak a közönség és az újságírók képzeletének a műve.

A színésznő ugyanis kikérte magának, hogy híres elődjéhez hasonlítsák, akit ő amúgy nagyon kedvel. „Egyetlen létező felvételt sem akartunk lemásolni. Az eredeti ötlet szerint csupán egy szőke dívát szerettünk volna megjeleníteni. Egy ilyen fotó láttán az emberek többsége természetesen Marilyn Monroe-ra asszociál. Amúgy imádom Marilynt. Szerintem egy gyönyörű színésznő volt, akinek a tehetségét nem ismerték el eléggé. Történetesen én is egy szőke és formás nő vagyok. És talán abban is hasonlítunk, hogy akárcsak ő, én is örömmel élem meg női mivoltomat, de szerintem ezzel le is tudtuk a közös vonásokat."

Jennifer Love Hewitt - Audrey Hepburn

A 30 éves színésznő a többiekkel ellentétben nem hivatásból, hanem szórakozásból bújt bele egy legendás sztár bőrébe. A színésznő ugyanis úgy döntött, hogy születésnapját az Álom luxuskivitelben című film jegyében ünnepli meg. Hewitt a jeles nap elején a legendás film egyik jelenetét reprodukálta, vagyis egy fekete estélyiben, kesztyűben, tiarával a fején és napszemüvegben megreggelizett egy Tiffany's üzlet előtt. Az ominózus filmben egyébként a mostanában rengeteg divatos kiegészítőn látható Audrey Hepburn alakította Holly Golightly-t. Micsoda véletlen, hogy ifjú kolléganője volt a főszereplője, annak az életéről szóló filmnek, amit 2000-ben mutattak be The Audrey Hepburn Story címmel.

Ki a legjobb hasonmás?

Hewitt persze nem érte be pár fotóval, és az ünneplés egy Beverly Hills-i hotelben folytatódott tovább. „A Szellemekkel suttogó című sorozat egész stábja ott volt a bulin. A nők Audrey Hepburnnek öltöztek be, a férfiak pedig George Peppardnak (az Álom luxuskivitelben férfi főszereplője – szerk.)" – mesélte Jamie Kennedy, aki amellett, hogy szintén szerepel a sorozatban, állítólag egy párt alkot a színésznővel. Hewitt természetesen csodálatosan érezte magát a különleges napon, és jókedvét valószínűleg az is fokozta, hogy édesanyja, Pat Hewitt egy gyémántokkal díszített fülbevalót és karkötőt ajándékozott neki a kerek évforduló alkalmából. Az ékszereket természetesen egy Tiffany's üzletben vásárolta meg a híresség vélhetően nagyon büszke édesanyja.