Az Ungaro vezérigazgatója közel egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy a divatház új tervezője Estrella Archs, művészeti tanácsadója pedig Lindsay Lohan lesz. A páros új kollekciója vasárnap debütált a Párizsi Divathéten, és a jelenlévők meglehetősen hűvösen fogadták a színes miniruhákat és a blézerek alól kivillanó mellbimbótapaszokat. Történt mindez annak ellenére, hogy az elvárások eleve nem voltak túl magasak. A Women's Wear Daily szerint a Lohan-Archs páros ruháit leginkább a vacak jelzővel lehetne illeti, és a színésznő talán jobban tenné, ha visszatérne eredeti szakmájához.

Az Ungaro vezérigazgatója közel egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy a divatház új tervezője Estrella Archs, művészeti tanácsadója pedig Lindsay Lohan lesz. A főként miniruhákból és blézerekből álló kollekció azonban nem aratott osztatlan sikert, amikor Lohan és Archs a bemutató végén maga is végigsétált a kifutón, a közönség alig tapsolt nekik - írja a DailyMail. Persze a divatház így is megkapta azt a kitüntetett figyelmet, amit az inkább botrányhősnői munkásságáról, mint divatérzékenységéről ismert Lindsay Lohan leszerződtetésétől remélt. A Louvre előtt ugyanis paparazzók hada várt a színésznőre.

Hűvös fogadtatás

A divatvilágban meghatározó sajtóorgánumnak számító Women's Wear Daily szerint a vasárnapi bemutató meglehetősen szégyenletes volt, a felvonultatott ruhákat a "vacak" és az "elavult" jelzőkkel illették. A szerzők hozzátették, amióta Emilio Pucci távozása után sorra váltják egymást a divattervezők a cégnél, bizony megszokott ez a "minőség". Véleményük szerint a rossz kritikák leginkább Estrella Archs divattervezőt viselik majd meg, aki a bemutató után meg is jegyezte, hogy nagyon gyorsan kellett megalkotniuk a kollekciót.

A lap szerint ugyan a divattervezés nem feltétlenül olyan bonyolult foglalkozás, mint az agysebészet, de az, hogy valaki fiatal, szép, kellőképpen jól néz ki bizonyos ruhákban és kellőképpen ismert a botrányai révén, nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy művészeti tanácsadóként dolgozzon egy nagy divatháznál. Ezzel nyilván arra céloztak, Lohan jobban tenné, ha inkább visszatérne a színészethez. Az egyik divatfanatikus szerint Archs és Lohan javára írható, hogy "legalább megpróbálták", igaz, ennél pozitívabbat ő sem tudott nyilatkozni a kollekcióról. A Fashionista.com szintén nem érti, hogy miért volt szükség erre, hiszen ez a kollekció nagyon eltér attól, amit az Ungarótól megszokhattunk.

A mellbimbókat el kell takarni

A Daily Mail szerint a rózsaszínben, barackvirágszínben és fehérben pompázó ruhákat leginkább egy malibui parti vendégein tudnák elképzelni, a blézerek alól kivillanó csillogó mellbimbótakarók pedig Lindsay Lohan oly gyakori ruházati baleseteit idézik. „Nem jó, ha kilátszik az ember mellbimbója, ezért valamivel el kell takarni őket” – összegezte gazdag tapasztalatait a színésznő, aki állítólag sejtette, hogy a párizsi közönség nem bánik majd kesztyűs kézzel vele.

Ennek ellenére persze úgy érzi, hogy egy álom vált valóra azzal, hogy az Ungarónak dolgozhat. „A divat az egyik legkedvesebb dolog számomra. Ez életem egyik legjobb hete. Annyira izgatott vagyok, még nem is fogtam fel, hogy mi történik velem. Az időeltolódás kicsit megviselt, de egészen éjfélig itt voltam, hogy felpróbáljuk a ruhákat és megnézzük a kiegészítőket” – tette hozzá Lohan, aki Miley Cyrust és Lily Allent is meghívta első divatbemutatójára.

A ruhák önmagukért beszélnek

Az 1964-ben alapított francia divatház jelenlegi vezérigazgatója, Mounir Moufarrige - aki állítólag azért kérte fel Lohant, hogy a fiatalabb vásárlóközönség számára is vonzóvá tegye a céget - mindenesetre meglehetősen elégedettnek tűnt, főleg amikor a sajtó elárasztotta a színfalak mögötti részt. Ami Lohan rázós múltját illeti, elmondta, hogy ez bizony egy ilyen kockázatos szakma, de úgyis a végeredmény számít. „A ruhák önmagukért beszélnek. Az embereket érdekli a kollekció, nekünk pedig az a fontos, hogy minél több ruhát tudjunk eladni. A huszonegyedik század múzsái extrovertáltak, saját stílusuk és élményeik révén egyfajta kreatív és művészi látásmód jellemzi őket. Az volt a célunk, hogy egy tervező és luxusfogyasztó, vagyis egy híresség elképzeléseit ötvözzük” – nyilatkozta Moufarrige.

Az Ungaro múlt hónapban jelentette be, hogy a színésznő lesz az új művészeti tanácsadójuk, és ennek örömére egy saját irodát is kapott a cég párizsi székhelyén. „Fiatal vagyok. Tudom, hogy mi a dörgés. Nagyon sok lány szeretne úgy öltözködni, mit én. Mindig kikérem a barátaim vagy a testvérem, Aliana véleményét, ha vásárolni akarok. Itt is ugyanezt csinálom, megmutatom, hogy én hogyan látom a dolgokat. Előfordul, hogy veszek egy ollót, és kicsit átalakítom a ruhámat. A húgommal együtt fogjuk megvarrni azokat a fejpántokat, amiket a modellek viselnek majd” – nyilatkozta Lohan.

Nehéz feladat volt

Korábban a következőket mondta a felkéréssel kapcsolatban. ,„Ha van egy feladatom, akkor mindent beleadok. Amikor arról van szó, hogy milyen ruhát vagy jelmezt kell viselnem, mindig részt veszek a döntési folyamatban. Az öltözék egy nagyon fontos kifejezőeszköz” – mondta a színésznő. Ami a spanyol divattervezővel való közös munkát illeti, így jellemezte az együttműködést: „Mindketten imádjuk a divatot. Szeretjük összekeverni a különböző stílusokat és megközelítési módokat.” Lohan egyúttal azt is elismerte, hogy eddig ez volt a legnehezebb feladat, amit teljesítenie kellett.