Október 26-tól indul a Viasat3 új műsora, a Mesterszakács, ahol tizenkét hobbiszakács heti négy alkalommal harcol majd egymással a legjobb titulusért. Csütörtökönként pedig a három legbénábból egyet hazaküld a kétfős zsűri, azaz Gianni Annoni, étteremtulajdonos és ex étteremalakító, valamint Bíró Lajos, a Bock Bistró séfje. A forgatás helyszínén tartott sajtótájékoztatón nemcsak a zsűri és a játékosok vonultak fel, de ott volt a műsor szakmai tanácsadója, a Chili&Vanilia nevű blog anyja, Mautner Zsófia is. A blogger szerint a casting szigorúan zajlott, és a játékosokat kizárólag a főzési képességük alapján válogatták ki.
Gianni a sajtótájékoztató után megosztotta a Velvettel, hogy valóban van a mezőnyben egy-két nagyon tehetséges versenyző, így most az ön dolga, hogy kitalálja ki az. A párba állított amatőrök ugyanis a sajtótájékoztatón lelkesen főztek, a Velvet pedig fotózott. Oké, tudjuk, hogy nem lehet étel felett ítélkezni kóstoló nélkül, de kivételesen bízza magát vizuális képességeire. Melyik tehát a legétvágygerjesztőbb kaja?
1. Sült paprikás, pestós, sajtos crostini
2. Feketeolivabogyós crostini
3. Polenta fűszeres ricottával és mascarponéval
Az olaszos feltéttel bolondított polenta, amit itthon akár puliszkának is becézhetnénk, a 28 éves Berni és az egykori profi vizilabdázó, Kata műve.
4. Sütőtökös leveles tészta karamelizált hagymával, fetával
5. Török fűszeres fasírtok paradicsomszósszal
6. Francia égetett sajtfánk