Leveles tésztától vár nézettséget a Viasat

2009. október 15., csütörtök 13:37

Gianni abbahagyta az étteremcsinosítást, hogy Bíró Lajossal karöltve tizenkét amatőr szakácsból válassza ki a Viasat3 Mesterszakácsát. Mi megnéztük, mit tudnak a jelöltek, de azt már az ön dolga eldönteni, hogy melyik páros alkotta a legínycsiklandóbb kosztot.

Október 26-tól indul a Viasat3 új műsora, a Mesterszakács, ahol tizenkét hobbiszakács heti négy alkalommal harcol majd egymással a legjobb titulusért. Csütörtökönként pedig a három legbénábból egyet hazaküld a kétfős zsűri, azaz Gianni Annoni, étteremtulajdonos és ex étteremalakító, valamint Bíró Lajos, a Bock Bistró séfje. A forgatás helyszínén tartott sajtótájékoztatón nemcsak a zsűri és a játékosok vonultak fel, de ott volt a műsor szakmai tanácsadója, a Chili&Vanilia nevű blog anyja, Mautner Zsófia is. A blogger szerint a casting szigorúan zajlott, és a játékosokat kizárólag a főzési képességük alapján válogatták ki.

Mesterszakács sajtótájékoztató

Gianni a sajtótájékoztató után megosztotta a Velvettel, hogy valóban van a mezőnyben egy-két nagyon tehetséges versenyző, így most az ön dolga, hogy kitalálja ki az. A párba állított amatőrök ugyanis a sajtótájékoztatón lelkesen főztek, a Velvet pedig fotózott. Oké, tudjuk, hogy nem lehet étel felett ítélkezni kóstoló nélkül, de kivételesen bízza magát vizuális képességeire. Melyik tehát a legétvágygerjesztőbb kaja?

1. Sült paprikás, pestós, sajtos crostini

 

01-mesterszakacs-szavazos
Az első csapat férfitagja Zoltán, aki nem sokat fűzött hozzá a pirított kenyérdarabokon elhelyezett olívás, fokhagymás sült paprikához. Inkább átküldött Gabihoz, aki Szlovákiában forgalmaz étrendkiegészítőket - persze csak akkor, amikor éppen nem motorozik vagy főz.
szakacs1

2. Feketeolivabogyós crostini

 

04-mesterszakacs-szavazos
László és Tibor asztalánál nem volt nagy tolongás. Úgy tűnik, a média munkatársai nem rajonganak a feketével fedett, pirított kenyérdarabokért, pedig a történész és politika szakon tanuló srácok igazán kitettek magukért. Mi pedig annak tudatában kóstoltuk meg a fekete kenyeret, hogy László szerint az embernek joga van belehalni olyasmibe, amitől boldog.
szakacs3

3. Polenta fűszeres ricottával és mascarponéval

 

Az olaszos feltéttel bolondított polenta, amit itthon akár puliszkának is becézhetnénk, a 28 éves Berni és az egykori profi vizilabdázó, Kata műve.

szakacs2

4. Sütőtökös leveles tészta karamelizált hagymával, fetával

10-mesterszakacs-szavazos
Sütőtök és a feta remek párosítás, ezúttal ráadásul egy kis tormalevél is került mellé. Kár, hogy Viktor, a vegán ingatlanszakértő nem tudta megkóstolni saját művét. Ő ugyanis három éve nem eszik állati fehérjét. Párjának, a közgazdász Angélának bezzeg nem volt ilyen gondja.
szakacs6

5. Török fűszeres fasírtok paradicsomszósszal

 

13-mesterszakacs-szavazos
A paradicsompürét friss és erősen fűszeres mártásnak képzeljék, a naponta többször főző Csaba és a 29 éves Évi ugyanis nagyon hangsúlyozták a törökös ízvilágot.
szakacs5

6. Francia égetett sajtfánk

 

16-mesterszakacs-szavazos
Végül János, a keceli vadász és Éva, a húsimádó bírónő égetett tésztáját kóstoltuk. Mondjuk szegényeknek nem volt könnyű dolga, állítólag ugyanis a sütő nem működött tökéletesen.
szakacs4

Hozzászólások

  • 2009.10.15 14:56:25köldökszösz

    most milyen felkapott lett a főzőcskézés, minden csatornán főznek, vagy főzetnek, vagy főzni fognak :D

  • 2009.10.15 15:15:05Pharocq Alfőmérnök

    Mert velünk mindent meg lehet etetni.

  • 2009.10.15 15:50:11dalmada

    Na ez a csiliésvanília ZSófi is megeszi amit megfőz.

  • 2009.10.15 16:03:11Goldika

    mekkora lúzerség már az összes Gordon Ramsay témát lekoppintani!!!

  • 2009.10.15 16:17:36versense

    a sajtos akármin kívül egyiket sem eszem meg :D :D :D

    amúgy majd nézem, szeretem a főzős műsorokat. bárcsak ne dzsannnnni vezetné (sóhaj)

  • 2009.10.15 21:21:07Kísérletinyúl

    2009.10.15 14:56:25köldökszösz
    szerintem ez jó dolog,legalább az összes hülye műpicsa is megtanul főzni,mert ez a divat :)

  • 2009.10.15 21:22:32Kísérletinyúl

    nem gondoltam volna,hogy ez a sültpaprikás cucc ilyen jó helyen fog végezni
    semmi fantázia nincs benne,csak jól néz ki..

  • 2009.10.15 21:38:59felhasznalo

    Gianni agyrém, amiben feltűnik, az nézhetetlen. Ez a koppintás hullám meg vicc. Magyarisztán némi olaszos beütéssel.

  • 2009.10.16 09:56:10Szityó

    Fizet vajon Gordon Ramsay- nek hogy az árnyéka? Elképesztő hogy így meg lehet élni valakinek a hátán... Vastag bőr...
    Ráadásul én elmentem Gianni éttermében, mert olyan sokan dícsérték. Hát ilyen drágán még nem maradtam éhen. Nem ízlett. Viszont rajtunk kívól csak sznobok, kigyúrt fickók, és alig felöltözött nőcskék voltak...

  • 2009.10.16 12:47:24Susan Delgado

    Ugye nem a Gordon Ramsay-sorozat helyett lesz ez a majom?! Jajjjj....:(((((

  • 2009.10.16 14:16:32ddevil

    Biztos én vagyok maradi, de olyan, hogy magyar konyha, olyan nem játszik? Mindenképpen át kell vennünk az olasz, egyéb mediterrán, francia, török-arab stb. ételeket? Ilyeneket meglátok az étlapon és fog.sincs, h mit fogok kapni...

  • 2009.10.17 09:06:42mamma nervosa

    Azon nagyon rohogok, hogy nem izlett a gianni etterme. Aki volt mar ott, az szerintem tudja miert

  • 2009.10.19 10:28:20közalk.

    Inkább ez, még dzsannistól is, mint a Mónika v.a másik rémálom.

Ez megy a velvetenEz megy a velveten

Shopline

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés