Drakula-terápiaként is emlegetik azt a technikát, amit nemrég talált fel egy Londonban élő francia orvos. A beavatkozás lényege, hogy az orvos a szervezetből levett vért az arcba fecskendezi vissza, miután azt egy centrifuga segítségével alkotóelemeire szedte, és a vérszérumhoz vitaminokat és aminosavakat adott. A mindössze 10 perces procedúrával a bőr fiatalabb és kisimultabb lesz, és ezért csupán 154000 forintnak megfelelő összegtől kell megválnunk. Ha pedig a páciens tartósan fiatal szeretne maradni, akkor hathavonta nem árt megismételni a kellemetlen, de nem kínzó beavatkozást.

Szokatlan megoldást kínál az idő megállítására és visszafordítására Daniel Sisters francia származású, Londonban élő bőrgyógyász. Az orvos a fogászatban és sportsérülések alkalmával már használt vérsavó-terápiát [a páciens saját vérszérumát/vérsavóját fecskendezik a sérült területre – a szerk.] vegyítette a mezoterápiával, amikor is apró tűszúrásokkal vitaminokat és ásványi anyagokat juttatnak a bőr alá. A S3-terápiához [Stimulated Self Serum] négyampullányi vérre van szükség, amit aztán egy centrifuga segítségével szétválasztja egymástól a vér alkotóelemeit: a vörösvértestet, a vérszérumot (vérsavót) és a vérlemezkéket – írja a Daily Mail.

Vitamindús vérszérummal a szépségért

Ezt követően a vérszérumhoz aminosavat és vitaminokat ad, és a dúsított szérumot visszainjekciózza az arcba. Dr. Sisters szerint az eljárás nemcsak fiatalabbá tesz, de a hegeket is halványítja, és a bőrszárazság is eltűnik. Átmenetileg. Az 500 fontos [154000 forintos] eljárást ugyanis 4, de legfeljebb hathavonta meg kell ismételni ahhoz, hogy ne keletkezzenek újabb mély barázdák az arcon. A módszert a lap egyik újságírója is kipróbálta, aki megerősítette, hogy bár a 10 perces injekciózás nem kellemes, még mindig jobb, mint egy lézeres hámlasztás, vagy a műtét.

A fehérjékben gazdag vérszérum gyógyító hatása régóta ismert az orvostudományban. Használják a fogászatban, elősegítve ezzel az íny gyorsabb regenerálódását, de egy Egyesült Államokbeli tanulmány szerint a sportsérüléseknél is gyakran alkalmazzák. „Arra gondoltam, hogy miért ne regenerálhatná a bőrt a vérszérum, ha a csontok és a lágyszövetek esetében sikereket értek el vele?” - véli dr. Sisters.

A bőrgyógyász a francia eredetű mezoterápiával dobta fel a szimpla vérszérum-terápiát, aminek lényege, hogy több tucat apró tűszúrással vitaminokat és ásványi anyagokat juttatnak be a bőr legfelső rétegébe. Annak ellenére, hogy a plasztikai sebészek általában lenézik a mezoterápiát, a tanulmányok azt bizonyítják, hogy az apró tűszúrások nagymértékben növelik a kollagénszintet. Az 500 fontos kezelés után csak apró piros pontok maradnak az arcon, amiket később kék és vörös terápiás fénnyel fertőtlenítenek.

Ne csináld magad

Bár a botox-jellegű beavatkozásokat csak hozzáértő orvosok végezhetik, a discountmedspa.com a házi jellegű megvalósításhoz kínál lehetőségeket – írja a Wired.com. A weboldalon online megrendelhető a Freeze vagy Dysport nevű, botulinium toxin-eredetű készítmény, amit némi pénzért cserébe rögtön megvásárolhatunk, hogy magunk fecskendezhessük arcbőrünkbe az idegmérget. Internetes rendeléskor ráadásul még receptet sem kell bemutatni, mint a patikában.

A több mint 2000 vásárlóval rendelkező honlapon egy bemutató videó is szerepel, amiből megtudhatjuk, hová kell szúrni ahhoz, hogy ránctalanok legyünk. A videón szereplő texasi asszony, Lauire D'Alleva – a honlap tulajdonosa – magán mutatja be a kezelést, felhívva a figyelmet arra, nem árt, ha megjegyezzük, milyen arányban használjuk az összetevőket. Mindez azonban egy Mont Clair-i plasztikai sebész szerint nem mondható biztonságosnak. „Nem igazán ajánlom. Tudnod kell, hol vannak az izmok, tudnod kell milyen mélyre kell szúrnod, és a pontos adagot is” – nyilatkozta Barry BiBernardo a Wired.com-nak.