Az énekesnő egyik este levehető karú Batman-terminátorként ijesztgette a tévénézőket a legnézettebb brit zenei műsorban, másnap meg vörös latexben lépett fel Erzsébet királynő tiszteletére. Az extravagáns jelmeztől a gallér kivételével akkor sem vált meg, amikor az államfő személyesen fogadta a Királyi Varietéelőadásban szereplő művészeket.

Batman a kádban

A hétvégén Nagy-Britanniába érkezett Lady Gaga. Vasárnap este az X Factor című tévéműsorba volt hivatalos, ahol Bad Romance című slágerét adta elő. A videoklip kádjelenetét feldolgozó előadáshoz, mint azt megszokhattuk, a művésznő egészen elképesztő jelmezt választott, valószínűleg új minialbuma címéhez - Monster, azaz szörny - híven.

A geometrikus formákból építkező kosztümhöz hatalmas transformer-karok is tartoztak, amitől Lady Gaga egészen terminátorszerűnek tűnt. Vagy legalábbis tűnt volna, ha ehhez nem platinaszőke parókát és szintén geometrikus fejdíszt visel. A fejdísz értelmezéséhez kiindulópontként szolgálhatnak Batman fülei vagy az ördög szarvai is, bár hogy bármelyiknek mi köze van a kádhoz, azt talán csak maga Lady Gaga tudja. A lélegzetelállító fellépést az alábbi videón tekintheti meg, amin az is látható, hogy a szám végén az énekesnő a kádból ki sem szállva ad interjút a műsorvezetőnek.

A Lady és a két Erzsébet királynő

Másnap este az énekesnő a II. Erzsébet királynő tiszteletére rendezett Királyi Varietéelőadás egyik fellépőjeként volt hivatalos Blackpool operaházába. A Királyi Varietéelődás hagyományosan évente kerül megrendezésre, 1955. óta. Az elmúlt években a Britain's Got Talent című műsor nyertese is mindig fellép a műsorban, így mindenki arra számított, hogy idén Susan Boyle is énekelni fog az angol királynőnek, de miután végülis a skót énekesnő csak második lett a tehetségkutatón, erre nem került sor.

Susan Boyle helyett ott volt viszont Lady Gaga, aki jelmezét erre az estére nyilván a közönség sorai közt helyet foglaló államfőre gondolva választotta ki. Hosszú vörös ruháját olyan gallérral látta el, amelyet annak idején I. Erzsébet viselt (fotó a gallérral kiegészített öltözékről itt), amivel az énekesnő talán arra próbált utalni, hogy saját magát is királynőnek tekinti. Mindenesetre ha így is van, a dolgot mindenképpen csak viccnek szánhatta, hiszen a vörös ruha latexből készült, ami többek között a szexuális játékszerek kedvelt alapanyaga.

II. Erzsébet a hagyományok szerint az előadás után személyesen fogadja a műsorban fellépő művészeket, így került sor Lady Gaga és a királynő találkozására. Az énekesnő valószínűleg úgy gondolta, hogy a gallért ehhez a találkozáshoz már jobb lesz, ha elhagyja, de a vörös latexruha és a groteszk smink maradt. II. Erzsébetet persze nem könnyű kihozni a sodrából (igaz, Silvio Berlusconinak egyszer már sikerült), így az angol királynő Lady Gagának is csak a szokott mosollyal gratulált előadásához.