Mivel ebben a szezonban úgyis mindent az Avatar fog nyerni, idén a díjkiosztókon a ruhák a legérdekesebbek. És ez már csak azért is így van, mert a szokásos fekete-fehér eleganciát sok celeb félre meri tenni, és rengeteg a színes, izgalmas estélyi. Amit alább látnak belőle, az csak a jéghegy csúcsa, kattintsanak a fotókra, és tekintsék meg galériánkat!

Akik kitették, amijük van

Esőben kezdődött a tegnap esti Golden Globe díjkiosztó, így a vörös szőnyegen felvonuló celebeket esernyővel felszerelt testőrök kísérték. A nagy nevek közül Penélope Cruzon kívül nem sokan voltak, akik odáig leereszkedtek volna, hogy maguk vigyék saját esernyőjüket.

A hulló csapadék közepette a legnagyobb feltűnést persze azok keltették, akik nem szégyelltek valamennyit megmutatni izgalmas árnyalatúra barnított testükből. Így tett például Mariah Carey, aki egy Herve Leger ruhába bújt. Jennifer Aniston ezzel szemben egy Valentinóban feszített, ami a dekoltázsán kívül a lábából is jó sokat mutatott. Hozzá képest Kate Winslet aszimmetrikus, vállvillantós Yves Saint Laurent ruhája megdöbbentően visszafogott volt. Nem szégyellősködött azonban az Oscar-nyertes francia istennő, Marion Cotillard sem, aki a klasszikus hátul hosszú, de elöl mini fazont választotta, a lábak között kivillanó fekete csipkével.

Akik színesben csillogtak

Aki köldökig kivágott vagy csípőig felsliccelt ruhában jelent meg, általában feketében tette ezt, hogy a meztelenkedés ellenére azért mégiscsak elegáns legyen az összhatás. Rengetegen választották azonban a kevésbé merész fazonokat, de valami izgalmas színben.

Az egyik sláger továbbra is a lila, amire már hosszú évek óta szokás mondani, hogy "most nagyon megy". Sandra Bullock ebben a színben nyerte meg a legjobb drámai színésznőnek járó díjat, ruháját a Bottega Veneta szolgáltatta. Leona Lewis, a brit énekesnő ezzel szemben Roberto Cavallitól szerzett egy lilás árnyalatú, roppant elegáns estélyit.

Nagy sláger volt a mélyzöld is, kérdezzék csak Sigourney Weavert vagy a Precious című filmben hatalmasat alakító Gabourey Sibidét, aki, miután eljátszotta a halmozottan hátrányos helyzetű afro-amerikai lány történetét, szinte azonnal legendává vált. De rengeteg volt a rózsaszín és az ezüst és arany színekben játszó ruha is.

Akik a legrafináltabbak

Az egyik legszembeötlőbb trend ebben a szezonban kétségkívül az origami-szerű geometrikus minták rafinált halmozása. Maggie Gyllenhaal például egy Roland Mouret nevű tervezőtől szerzett be egy rózsaszín estélyit, aminek felsője kifejezetten origamit utánoz.

De hasonló összefont, bújtatott, egymásra hajtott megoldásokkal operált Patricia Arquette galamszürke ruhája is, ami szinte az egyetlen volt, amelyik többféle színnel nyomott textilből készült.

Ugyanezt a trendet Sigourney Weavernél és a galériában utolérhető Christina Aguileránál is megfigyelhetjük, illetve a fent már említett Roberto Cavalli ruha felsőrészén, amit Leona Lewis viselt. Kilóg azonban a sorból a Család kicsi kincséből ismert Toni Collette, aki egy arannyal kivarrt estélyit vett fel. Ezen a ruhán is geometrikus alakzatok tündökölnek, de kivételesen nem a ruha egyszínű anyagából kihajtogatva, hanem a legyezőszerűen kinyíló mintát az arany díszítés adja ki. A fenti néhány kép csak ízelítő a Golden Globe dámáinak kínálatából, kattintson a fotókra, és tekintse meg galériánkban, mennyi izgalmas dolog látszott ki mennyi drága ruhából!