Divattippekért érdeklődtünk Mr és Mrs háziasszonyánál és a műsor stylistjánál. Alább mindent megtudhat arról, mikor ki öltözteti Liptai Claudiát, és miért pont úgy, ahogy. Színek, kivágások, cipők, egy kis kitérő Till Attilával és egy hatalmas galéria a műsorvezetőnő legkülönlegesebb szereléseivel.

„Claudiánál nagyon hálás most a szerepünk, mert nagyon sokat fogyott, és könnyű öltöztetni. Sokszor emeljük ki a dekoltázsát, ha V-alakban van hangsúlyozva, akkor optikailag nyújtja a felsőtestét, és adott esetben erre még egy modellalaknál is szükség van. Ez jótékony hatással van a megjelenésére” – nyilatkozta a Velvetnek Cserjés Csaba, aki a TV2 műsorán futó Mr és Mrs-ben Liptai Claudia és Till Attila ruháiért felelős.

„Nagyon szépek Claudia lábai, bevállalhatjuk a hosszú hasítékos szoknyákat, vagy a miniszoknyákat. Természetesen ezt is jótékonyan tudja kiemelni egy hegyes orrú magas sarkú vagy egy platformos cipő” – adott tippeket Cserjés, aki szerint a tavasz közeledtével már mindenki arra vágyik, hogy többet lásson a női testekből. Ennek az igénynek köszönhető, hogy már elkezdték Liptai vállának és a karjának kihangsúlyozását keskenyebb pántos ruhákkal és ujjatlan felsőkkel.

Fogyás és stílusfinomodás

Kattinson Liptai Claudia ruháiért!

Igaz, ezeknek a ruháknak a viselését a műsorvezető korábban teljes mértékben kizárta volna. „Egy éve még nem tudtam elképzelni, hogy olyat vegyek fel, amiből kint van a karom, most mindegyikből ruhából kinn van. Sokat finomodott a stílusom, ezt tükrözik a műsorban is viselt koktélruhák” – nyilatkozta a Velvetnek a tavalyi Playboy-fotózás miatt legalább 15 kilót leadó Liptai Claudia.

A műsorban szereplő ruhákat egyébként konkrét elképzelések szerint állítják össze. A ruhák tükrözik a műsorban felbukkanó színeket, ugyanakkor az élénkebb színekkel a stylist elmondása szerint óvatosabban kell bánni. „Például a nagyon sok türkizkék nem igazán tesz jót a karaktereknek, és a bőrszínnek sem. Alapvetően a szürke, fekete, kék, lila az alapszínek, és ezeket dobjuk fel vidámabb színekkel, amik összekötik a két műsorvezetőt” – mondta Cserjés, akinek Liptai mellett Till Attila öltöztetésével sincs sok gondja.

Az érzéshez hozzátenni kell

„Tilla hálásan öltöztethető alkat, mivel pontosan 52-es konfekció méretű, és mintha minden rá lenne öntve. Nagyon jó partner, konkrét elképzeléssel bír, tudja, mik állnak neki jól” – mondta a stylist, aki ugyan szereti a határozottságot, de örül neki, ha kicsit tudja befolyásolni azt, akit öltöztet. „Ebből jönnek ki a legjobb dolgok. Nem kikerülhető a dolog, hogy a műsorvezetőnek jól kell éreznie magát a bőrében. Nem szabad elvenni ebből az érzésből, hozzá kell tenni” – magyarázta Cserjés, aki arra is kitért, a műsorban minden nap más stílusú ruhákat láthatunk.

„A hétfő mindig emelkedettebb, hiszen akkor láthatjuk az új celebpárokat, kedden mindenki saját maga, péntekre, a döntő napjára pedig ismét emelkedett megjelenés. A döntő hete egy fokkal emelkedettebb lesz. Kisestélyi ruhákkal rukkolunk elő, nagyobb lesz a dekoltázsa, rövidebb lesz, vagy magasabb lesz a hasíték. Az elmúlt hetekben szolidabb változatát láthattuk Claudia ruhatárának” – vázolta fel a terveket.

Kattinson Liptai Claudia ruháiért!

A balettcipőt gyűlölik a férfiak

Liptai Claudia azonban elmondta, ha nem a kamerák előtt van, akkor kevésbé öltözik elegánsan. „Szerencsém van, sokat öltözhetek, ezért az ember vágyik rá, hogy kényelmesebben öltözzön. Világéletemben magas sarkúban jártam, és mióta megszületett Panka, teljesen leszoktam róla” – mesélt a változás okáról. „Most tavasszal bevásároltam lapos talpúakból, sportcipőkből. A balettcipőt nem szeretem, mert nem szeretik a férfiak. Azt mondják, gyűlölik egy nőn a balettcipőt, ezért azt csak a legvégső esetben veszek fel. Viszont a sportcipőim flitteresek, a kék pedig csillog” – osztott meg velünk egy meglepő adatot a műsorvezető, aki csakúgy mint a legtöbb nő, a gyűjtögetők közé sorolja magát.

„A barátnőm mindig azt mondja, amikor segít szortírozni, miközben átpakolom a szekrénybe a dobozokból a nyári ruhákat a téliek helyére – mert másképp nem férnék el -, szerinte észre sem venném, ha eltűnne két doboz” – utalt ruháinak tetemes mennyiségére, melyekből nagyon sokon még mindig rajta van az árcédula. Liptai Claudiának egyébként a fogyás a ruhák számának csökkenésében is segített, mivel azóta sokkal szívesebben próbál. „Megmondom őszintén, sokkal jobban megszerettem magam ebben a formában, és így jobban szeretek próbálni, mert nem az van: jézusom, hogy nézek ki” – mondta az elégedett műsorvezető.

A férfiak nem szólnak bele az öltözködésébe

Kattintson Liptai Claudia ruháiért!

Liptai Claudia gardróbjában a legdrágább holmi egy táska, de ezt sem azért vette meg, mert fontosnak tartja, hogy márkás cuccai legyenek. „Megmondom őszintén, és nem akarok megbántani senkit - mert én is szeretem a jó minőséget, és ez a jó márkával együtt jár -, de sosem érdekelt, hogy milyen márkájú ruhát vagy táskát veszek” – foglalt állást Liptai, aki szerint, ha valakinek fontosak a márkás ruhák, akkor az rejteget valamit, és nem hiszi el, hogy ezek nélkül is lehet önmaga. „Viselni kell tudni. Hiába van valakinek valódi Louis Vuitton táskája, ha nem hisszük el, és hiába van valakinek hamis, ha róla elhisszük, hogy neki lehetne igazi” – tett hozzá Liptai, aki mindig is azt tartotta fontosnak, hogy magának tetsszen, és legyen erős kisugárzása.

„Szerintem magunknak kell megfelelni. Az is számít, hogy a másik mit szeret bennünk, de az a legfontosabb, hogy én hogyan érzem magam a bőrömben. Valahogy úgy alakult az életem, hogy a férfiaknak mindig tetszett, ahogy öltöztem. Ebbe sosem volt beleszólásuk. Szeretem, ha elmegyek valahova egy férfival, akkor fontos a tone in tone, hogy harmonizáljunk” – magyarázta meg utólag azt, hogy miért viselt a Napló számára adott interjúban hasonló színű ruhát Daróczi Dáviddal.