A brit Radio Times felmérése alapján a férfiak leginkább a bikiniben nagyot alakító színésznőket kedvelik, míg a nők azokat, akik karakteres személyiségű nőket formálnak meg a vásznon. A férfiaknál ezek alapján nem meglepő eredmény, hogy a leghíresebb fürdőruhás Bond-lány, Ursula Andress végzett az első helyen legendás fürdőruhás jelenetével, míg a nőknél Audrey Hepburn, az Álom luxuskivitelben Holly Golightlyja.

A BBC tévé- és rádiómagazinja, a Radio Times kétezer filmnéző bevonásával készített egy felmérést a legvonzóbb színésznőkről, és nem túl nagy meglepetésükre nemenként szinte teljesen eltérő eredményeket kaptak - írja a Daily Mail.

Míg a férfiaknál alapvetően olyan nők kerültek a lista első öt helyére, akik vagy kevés ruhában szerepelnek, vagy akár harcolnak is a filmjükben, de az a legjobb, ha mindkettőt egyszerre teszik. A nőknél viszont inkább azon van a hangsúly, hogy az adott karakter nő létére mennyire határozza meg a filmet, illetve nőként mennyire erős személyiség.

A férfiaknál ennek megfelelően a legnépszerűbb, legvonzóbb színésznő Ursula Andress lett, és az ő legendás bikinis jelenete a Dr No című James Bond-filmből. A második helyen a harcos vonal képviselteti magát a domborodó bikinivel szemben, itt Sigourney Weaver futott be az Aliennel. A harmadik Leia hercegnő, vagyis Carrie Fisher a Csillagok háborújából, aki egyszerre testesítheti meg a harcos és a bikinis vonalat is. A negyedik Jane Fonda a Barbarella című, szofterotikus kultuszfilmből, az ötödik helyen pedig Audrey Hepburn található az Álom luxuskivitelben miatt.

Hepburn azonban, míg a férfiaknál az ötödik lett, addig a nőknél az első helyet kapta ugyanezért a filmjéért. A kutatást elemezve a Daily Mail arra jutott, hogy míg a nők valószínűleg szép ruhái és eleganciája miatt kedvelhetik annyira Holly Golightlyt, addig a férfiak a pimasz természetéért találhatják vonzónak.

A nőknél a második és a harmadik helyet is Julie Andrews kapta meg. A második helyre a Muzsika hangjáért, a harmadikra a Mary Poppinsért választották. A negyedik helyet Judy Garland kapta az Óz, a csodák csodájában játszott Dorothyjáért, míg az ötödik helyre Julia Roberts futott be a Pretty Womannel. Julia Roberts némileg kakukktojásnak tűnhet a nők listáján, hiszen a hollywoodi prosti nem olyan jellegű karakter, mint amilyen mondjuk Garlandé az Ózban, vagy Andrewsé a Muzsika hangjában. Viszont abból a szempontból, hogy a Pretty Womanben a nő végül sikeresen kitör a helyzetéből és még a szerelmet is megtalálja, egészen beleillik a felsorolásba.

"Nem túl meglepő, hogy a férfi szavazók Ursula Andresst és a nagybetűs Bond-lányt, Honey Rydert tették az első helyre a Dr No-ból, míg a nők listáján az első tízbe sem került be" - mondta a szavazásról a Radio Times egyik szerkesztője, Andrew Collins.