A héten Lady Gaga Japánban lépett fel, egy újabb leírhatatlan jelmezben, ami szinte kiált azért, hogy külön cikk szülessen róla. Mindig gondban vagyunk azonban, hogy botrányhős énekesnő mellé kit választhatunk még be egy heti trend összeállításba, hiszen akárhogy is próbálkoznak, nincs másik celeb, aki ugyanolyan vakmerő kreativitással öltözködne, mint ő. Van viszont rengeteg nemceleb, akik ezt teszik: a Lady Gaga-rajongók. Belőlük szedtünk össze néhány majdnemhíreset a történelem első videós heti trendjébe.

Lady Gaga személyesen

Maga a lédi Japánban volt a héten, ahol Beyoncé nélkül adta elő aktuális slágerét, a Telephone-t. A szám elképesztő klipjének egyik jelenetében az újabban egészen gyakran sárgahajú énekesnő cigarettákból készült szemüveget visel. Ezt most láncmaszk helyettesíti, amihez természetesen fémesen csillogó, testre feszülő dominaszerkó dukál. Az összeállítás egyértelműen legmenőbb kiegészítője azonban a '80-as éveket, azon belül is elsősorban Prince-t idéző gitár-szintetizátor.

A japán rajongók

És akkor nézzük a rajongókat. Ha Lady Gaga a héten Japánban volt, megpróbáltuk kinyomozni, hogy nézhetnek ki az ottani rajongók. A fenti videót találtuk, amely összesen tizenhárom gagamániás hölgyet mutat be, hitvallásuknak megfelelő öltözékben. Az ő esetükben a rajongás azt jelenti, hogy fejükre tűzik a Lady Gaga egyik védjegyévé vált hajmasnit, alá persze parókát vesznek (lehetőleg szőkét), napszemüveget, jöhet még egy jó széles öv is és egyéb gaga-relikviák, az egészet kicsit a japános-pedofílinges diáklány-stílussal megbolondítva. Lady Gaga biztosan büszke lenne rájuk.

A sminkmester

Több olyan fiatal hölgy is ismert, akik a youtube-on keresztül sminktanácsadással tettek szert bizonyos fokú népszerűségre. Közülük az egyik a többmillió nézővel rendelkező Michelle Phan, aki saját bevallása szerint szintén Gaga-rajongó, és ennek megfelelően több videóban is oktatja nézőit, hogyan festhetik ki magukat az énekesnő mintájára. Az egyik legérdekesebb kisfilmje a Bad Romance klip kádas jelenetének sminkjét mutatja be. Mivel ennek a stílusnak a kulcsa a szemek kinagyítása, szinte egy kilónyi műszempillára van szükség hozzá, valamint többek között fehér szemceruzára, lila szemhéjfestékre és színes, szemnagyobbító kontaktlencsékre. Egy göndör paróka, egy átlátszó top, valamint egy adag digitális rásegítés, és máris tökéletes az élmény.

A klasszikus zenészek

Lady Gaga iránti rajongásukat sokan azzal fejezik ki, hogy különféle feldolgozásokat készítenek az énekesnő slágereiből. A fenti klipben egy klasszikus zenét játszó kamaraegyüttes adja elő saját Telephone-verzióját, ének nélkül. Ők az öltözködésben nem olyan merészek, mint maga az énekesnő, a Lady Gagához méltó különcséget csak egy-egy apróság jelzi, például a hegedűs hölgy miniruhája, a zongorista csillogó blézere, az ütősöket kezelő fiatalember pilótaegyenruhára emlékeztető zakója, vagy a csellista bőrkarkötője.

A beatboxosok

Az amatőr Lady Gaga-feldolgozások közül az egyik leghíresebb a fenti beatboxos-acapella verzió, amelyet még Perez Hilton is ajánlott olvasóinak. A két hölgy azonban szinte teljesen gagamentesíti az előadást, hiszen egyszerű fekete felsőben énekelnek, mindenféle extrém kiegészítő nélkül. Megjelenésükben nincsen semmi megdöbbentő, de a Lady Gaga-rajongók közül végülis éppen ezzel lehet kitűnni. Lehet, hogy önnek is éppen ezért ők fognak a legjobban tetszeni.

A chatroulette-terrorista

És végül aki még nem látta az elmúlt hetek egyik legnépszerűbb vicces videóját, annak éppen itt az ideje, hogy megtekintse a fenti klipet, aki pedig már ismeri, az minden bizonnyal szívesen megnézi még egyszer.

Ki a legjobb Lady Gaga?

Ebben egy szakállas őrült ijesztgeti saját Telephone-verziójával a Chatroulette gyanútlan felhasználóit (már amennyibben a Chatroulette-en vannak gyanútlan felhasználók). A fiatalember egy egész szekrénynyi ruhát bevet véletlenszerűen kiválasztott közönsége elkápráztatására, de úgy, hogy közben gyakorlatilag végig meztelen. Kifejezetten gagás kellékeket nem használ a parókaarzenálon kívül, de az egészben úgyis egy a lényeg: az önfeledt őrület. Kíváncsiak vagyunk az önök véleményére: vajon a rajongók között van valaki, aki már Lady Gagánál is jobban nyomja a Lady Gaga-stílust? Galériánk ezen a héten nincs, de szavazógépünk most is van. Szavazzon a legjobbra!